Autor Wątek: -= Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem... Część VI =-  (Przeczytany 637690 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

-= Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem... Część VI =-
« Odpowiedź #2040 dnia: Sierpień 09, 2010, 02:15:05 am »

Offline RzR

• Sympatyk
    • Atu + Dżi Ti Aj
Właśnie odwiozłem dziewczynę do Piotrkowa przekonując się jak zdrową mam OHVke ( z resztą 7 tys. po remoncie) pierdzielony rozbujał się do licznikowych 160 i... dalej miał ochotę przyspieszać ale oczywiście przez 2 km musiały się tiry wyprzedzać :shock: . Ciekaw jestem ile by wypluł na hamowni, chyba muszę odżałować trochę grosza i sprawdzić :) bo ciekawość nie daje mi spokoju. No i zastanawiam się nad sensem kupna grocklinów, bo w nich raczej ciężko będzie się zmieścić w dwie osoby :mrgreen: a tak płaskie fotele to i sprzyjają rozrywce interpersonalnej :P

« Odpowiedź #2041 dnia: Sierpień 09, 2010, 09:54:15 am »

Offline Fist

• Sympatyk
    • Rover 25 1.6 16v
    • http://www.TutorialsBase.pl
wczoraj z pomocą Bryśka uruchomiliśmy mojego poldka po zalaniu. A dziś z rana zapłaciłem mandacik :P
Rover 25 1.6 16v
Cytuj (zaznaczone)
"J: Do 100 i ja odpuszczam
G: Ja nie patrze na zegary "

« Odpowiedź #2042 dnia: Sierpień 09, 2010, 15:01:50 pm »

Offline KristofX

• Sympatyk
    • Polonez Caro+ 1.4GSi16v :D
Bartekcom, napisz coś więcej o nowym nabytku i pokaż jakieś zdjęcia.

W temacie:
Wymieniłem pasek rozrządu w Plusie i zmieniłem olej w skrzyni. Dalej walczę z elektryką.
Cytat: BMW Autoklub
...wstąp do PTK... Poza doradzeniem w kwestii silnika i ustawień samochodu, potrafią przeprojektować pół auta na odległość.

'97 FSO Polonez Caro 1.6GLi "F-18"
'00 Daewoo-FSO Polonez Caro Plus 1.4GSi16v "Wisienka"
'98 Subaru Impreza GT

« Odpowiedź #2043 dnia: Sierpień 09, 2010, 16:26:13 pm »

Offline Fist

• Sympatyk
    • Rover 25 1.6 16v
    • http://www.TutorialsBase.pl
Kupiłem na szrocie dystansy do koł i chłodnice (jakąś niestandardową - szersza, wyższa i grubsza) z wiatrakiem bez dupki :)
Rover 25 1.6 16v
Cytuj (zaznaczone)
"J: Do 100 i ja odpuszczam
G: Ja nie patrze na zegary "

« Odpowiedź #2044 dnia: Sierpień 09, 2010, 17:24:58 pm »

Offline Excalibur#1937

• Administrator
    • Lexus CT200h / Opel Signum 2.2 DTI / Skoda Fabia 1.2 TSI
    • http://www.intermediaservice.pl
Cytat: "fafik"
ma ktos na godzinke klucz do kola pasowego pozyczyc "38 bodajze?

Owszem :)

« Odpowiedź #2045 dnia: Sierpień 09, 2010, 17:47:07 pm »

misiek_staszic

• Gość
Cytat: "Mr.D"
Cytat: "RzR"
pierdzielony rozbujał się do licznikowych 160 i... dalej miał ochotę przyspieszać ale oczywiście przez 2 km musiały się tiry wyprzedzać

Mój od Tomaszowa do Lubochni rozpędzał się do 165, szkoda kasy na hamownię bo pozostanie po niej rozczarowanie :D

Nie że szkoda kasy na hamownię, tylko szkoda kasy na agmę. Jak pojedzie na hamownie hamownie to bedzie sobie mogl porownania robic, i sie ewentualnie rozczarowywac. Obciazeniowka, z porzadnymi co najmniej dwoma wentylatorami + do tego by tlumy gapiow nie zastawialy przodu auta, i wtedy moze sobie porownywac i sie ewentualnie rozczarowywac.

« Odpowiedź #2046 dnia: Sierpień 09, 2010, 19:49:58 pm »

Offline Mariusz#

• Sympatyk
    • POLONEZ Atu+ 1.6 GSI
Właśnie wróciłem  z trasy . Nnajpierw do Zakopca  potem trasa na Śląsk i do lublina w sumie około 1100km Poldek dał rade dzielnie. Na zakopiance była okazja do przetestowania tylnego staba, efekt  wzorowy,  na A4  z Krakowa do Gliwic  dobiłem na liczniku do 180, GPs pokazywał 168 tak więc nie jest żle najlepsze miny kierowców  jak mijał je poldek.
Pan inżynier widzę, że lubi jeździć tym polonezem

« Odpowiedź #2047 dnia: Sierpień 09, 2010, 20:23:23 pm »

m4rlb0r0

• Gość
wymieniłem regulator napięcia ze szczotko-trzymaczem przy alternatorze i rewelacyjnie równe ładowanie 13,9-14,1 V mam :)

Po ostatnim pomiarze na uruchomionym silniku postanowiłem posprawdzać wszystkie kable czy prawidłowo siedzą w swoich gniazdach nieopatrznie dotykając kolektora wydechowego :P i skończyłem z bąblem na ręku :P

« Odpowiedź #2048 dnia: Sierpień 09, 2010, 20:50:15 pm »

Offline Ukash

• Sympatyk
A mój stoi wypucowany i czeka aż go zabiorę na przejażdżkę w środę :P
Było: Atu+ 1.6 GSi 97'; Atu+ 1.4 GTi 16v turbo; Peugeot 208
Jest: Nissan Qashqai ; Fiat 126p 1977r ; Komar "sztywniak" ; Skoda Favorit

Morał taj bajki jest krótki i niektórym znany, jak nie ma warunków, nie zaiwaniamy... :D

cd
« Odpowiedź #2049 dnia: Sierpień 09, 2010, 23:11:12 pm »

Oscar

• Gość
Zaszalałem i w borewiczu co nieco po montowałem co by nabrał wyglądu , a w trucku maskę sobie założyłem inną bo moja połamana i pordzewiała była ta ciut lepsza i w metalicu hehe.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #2050 dnia: Sierpień 09, 2010, 23:14:05 pm »

Offline danieldeni20

• Sympatyk
    • Atu(-) ABIMEX [*] / E46 Touring
dokreciłem 152k przebiegu usuwając jednoczenie nagar  :twisted:
Cytat: KGB
JA mam w OHVce 5W40 i nie mam wskaznika to sie nie martwie :mrgreen:

Moje auta :

BMW E46 2002 2.0D: http://www.autocentrum.pl/awc/danieldeni20/bmw-seria-3-2002/

« Odpowiedź #2051 dnia: Sierpień 09, 2010, 23:21:17 pm »

Offline waldi919

• Sympatyk
    • Polonez Atu+ 2.0 GSI PN 81r :-)
a mi tydzień zaczął się od pecha... W pracy w ciężarowym padł mi siłownik od hydrauliki( no cóż czasem tak bywa), wracając po pracy do domu rozsypał mi się most (satelity w mak) :twisted:  zakładając trójkąt przed holowaniem zawias od tylnej klapy wyzionął ducha :evil: jakieś fatum nade mną krąży... :P
Atu+2.0 DOHC:
Klima
4x el szyby
Webasto
el lusterka

« Odpowiedź #2052 dnia: Sierpień 10, 2010, 11:07:38 am »

Offline BARTEK1925

• Sympatyk
  • 000086
    • Laguna I kombi 1.8 + sekwencja 2000 r.
A ja tylko tankuję i jeżdżę :P spalanie lpg lekko ponad 12 litrów przy prawidłowym użytkowaniu pedału gazu :twisted:
Paździoch 2.0 OHC ford 1990 r - 2003/2016 r. auto odjechało 14.05.2016 do nowego domu.
A codziennie granatowe Mondeo kombi MK1 1.6 + LPG - zwany też czołgiem-sprzedany wrzesień 2017
Obecnie: Laguna 2000 r. kombi 1.8 + sekwencja
             Berlingo 2008 r. I lift 1.6 + sekwencja

« Odpowiedź #2053 dnia: Sierpień 10, 2010, 12:43:42 pm »

Offline Wojt@s

• Sympatyk
dupowóz obspawany... czas zacząć składanie... poza tym zamówiona już jest gaziura do dupowoza :D

poldzisław odpoczywa...
1.4 K16
1.6 K16
1.6 OHV
1.6 T  in progress...

« Odpowiedź #2054 dnia: Sierpień 10, 2010, 20:22:29 pm »

Offline krzychumy4

• Sympatyk
Wiedziałem że od jakiegoś czasu uciekał mi płyn chłodniczy wylewając się na prawą poduszkę silnika. Więc dzisiaj zamierzałem to zrobić i jak dotknąłem ten łącznik wychodzący od pompy płynu chłodniczego od spodu, to całego mnie oblało gorącym płynem  ...auć ;/
Łącznik miałem na zapasie to wymieniłem z gumami łączącymi. Nalałem na nowo płyn który mi się wylewał i dolałem też dodatkowo. Układ odpowietrzyłem i jest cacy.
Rozgrzewając silnik na PGR 2 wioski dalej na którym została potężna chmura kurzu  :mrgreen:

« Odpowiedź #2055 dnia: Sierpień 10, 2010, 20:45:22 pm »

andrzej89031

• Gość
Od jakiego czasu zastanawialem sie na zmiana oleju w skrzyni i w moscie bo chyba poprzednik tego nie robil. Dzisiaj skonczylem prace o 6 rano wrocilem do domu pojechalem na niedzwiedzia po czesci do autka i zaczalem dlubac od godziny 9 rano. wymienilem filtr powietrza, filtr oleju, olej w silniku, olej w skrzyni o ile mozna nazwac to co bylo olejem i oczywiscie olej w tylnym moscie.Wymienielem takze klocki hamulcowe z przodu bo juz mialem na wykonczeniu. Po tych wszystkich zabiegach umylem autko bo jest ladna pogoda itd. Poszedlem do domu na godzinke zeby poldek ladnie wysechl wiec jak wrocilem wzialem sie za woskowanie lecz komus na osiedlu spodobala sie moja antena samochodowa i ja po prostu urwal przy samej podstawce dachu. Wiec trzebabylo podsufitke wypatroszyc do golej blachy i naprawic usterke. Auto nawoskowalem wypastowalem takze jak siadlem do niego kapke po 9 rano to skonczylem  zdrowo po 16 :)

« Odpowiedź #2056 dnia: Sierpień 10, 2010, 20:46:19 pm »

Offline Jaro

• Sympatyk
  • Ukryta opcja niemiecka
    • Caro Orciari OHV
Pojechałem po drzwi, które miałem robić w szary mat+rost pasek, a tu heca- drzwi pod kolor :lol: Chyba tak zostaną, za to błotnik pójdzie w mat.
LOW & SLOW

« Odpowiedź #2057 dnia: Sierpień 10, 2010, 21:25:28 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Kombi.
Wymyłem i poprawiłem styki w złączce od silnika, która skutecznie utrudniała mu pracę aż do gaśnięcia włącznie. :evil:
Poluzowałem linkę od gazu żeby przepustnica wracała normalnie na swoje miejsce. Ktoś skracając linkę podniósł wolne obroty - silnik miał cały czas "lekko wciśnięty gaz". Prawda że to świetny pomysł? :lol:  
Wymieniłem zbiornik wyrównawczy układu chłodzenia. Miał w dnie szczelinę, którą wyciekał płyn. Dwóch mechaników niezależnie od siebie upierało się, że płyn ginie wskutek wydmuchanej uszczelki pod głowicą.  :shock:  :mrgreen: Obydwaj ochoczo chcieli się z nią zabrać.  :evil:
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #2058 dnia: Sierpień 10, 2010, 22:00:21 pm »

Offline Excalibur#1937

• Administrator
    • Lexus CT200h / Opel Signum 2.2 DTI / Skoda Fabia 1.2 TSI
    • http://www.intermediaservice.pl
Wymieniłem blendę na tylnej klapie - w końcu nie straszy dziurą na samym środku... Podregulowałem zamek tylnej klapy i już nie trzeba walić nią jak wrotami od stodoły.

« Odpowiedź #2059 dnia: Sierpień 10, 2010, 22:31:41 pm »

Offline BARTEK1925

• Sympatyk
  • 000086
    • Laguna I kombi 1.8 + sekwencja 2000 r.
Wykonałem opaskę ostatniego tłumika, wisi teraz na fabrycznej borkowej gumie. Odkryłem też dlaczego wydech wali mi w most...
Paździoch 2.0 OHC ford 1990 r - 2003/2016 r. auto odjechało 14.05.2016 do nowego domu.
A codziennie granatowe Mondeo kombi MK1 1.6 + LPG - zwany też czołgiem-sprzedany wrzesień 2017
Obecnie: Laguna 2000 r. kombi 1.8 + sekwencja
             Berlingo 2008 r. I lift 1.6 + sekwencja