Autor Wątek: -= Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem... Część VI =-  (Przeczytany 639796 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

-= Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem... Część VI =-
« Odpowiedź #2220 dnia: Sierpień 25, 2010, 05:07:51 am »

misiek_staszic

• Gość
Dziś wolne - dziś robota przy poldkach dwóch.

U mnie wreszcie poprawie elektryke wtrysku paliwa bo chyba czasem nie kontakci czujnik temp powietrza.

U jakiegoś znajomego mojego ojca - bledy obczaic bo nigdy nie byl podpinany, no i mam mu wymienic uszczelke pokrywy zaworow i umyc silnik bo sie boi lesny skrzat robic tego samemu :)

« Odpowiedź #2221 dnia: Sierpień 25, 2010, 08:30:16 am »

Offline centurion

• Sympatyk
A ja wymontowałem z Poldka do rozbiórki IG Standart, Po rozmowach i namowach znajomków, z którymi przyszły Leszki (zimne, zielone w temacie  :P)  decyzja zapadła, Do odbudowy wkładam właśnie je. Moje IG Relax, z wielkim zalem bedą na handelek. Żal bo miały piekny niebieski czy tam zielony kolor w szerokie pasy mieszanymi z czarnymi, i ta wygoda. Miały tez zagłówki z tyłu i z 96r. Co zdecydowało o Standartach? To ze bedzie Orciari, więc lepiej wygladaja kubły, To że Standart jest z marca 95r. - czyli okres jak najbardziej słuszny jako oryginał, to  że fajnie trzymaja na boki, to że nie bede się autem dzielił z żona bo dla niej zatwarde  :P .
Caro minus odbudowa na wypasie. Części na stanie czas na pakowanie.

« Odpowiedź #2222 dnia: Sierpień 25, 2010, 10:27:54 am »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
Cytat: "centurion"
to że nie bede się autem dzielił z żona bo dla niej zatwarde
Moja po 8 latach w grokach przesiadła się na taborety z plusa. Jakoś nie była szczególnie zachwycona... Groki czekają na reanimację i jak skończę porządki w księżycowym gziku to je wsadzę. Zastanawiam się też nad boczkami czarnymi bo łafniej będą się komponowały z fotelami. Jedynie plastiki plusowskie trzeba będzie jakoś polecieć lakierem do plastików bo dechę już mam ciemną fabrycznie.

NO i jakoś nie mogę nakłonić żony do SWAPnięcia roverka ... :roll:
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.

« Odpowiedź #2223 dnia: Sierpień 25, 2010, 11:03:23 am »

Offline centurion

• Sympatyk
A ja trafiłem ze w tym poldku do rozbiórki sa właśnie czarne boczki, tak ze do przełożenia, jedynie co mię martwi to niektóre miejsca te przetłoczenia poodklejały sie i jest płasko. Myślę ze butapren pomoże, chyba że macie jakieś inne pomysły. Niechce kupować nowych za 250 pln  :shock:  a nie mam czasu szukać używek bo moje mają idealna tapicerkę poza tym rozklejaniem.
A żonie powiedz ze bedzie szybszy i ekonomiczniejszy i kup jej flaszkę dobrych pachnideł.

« Odpowiedź #2224 dnia: Sierpień 25, 2010, 12:46:54 pm »

Offline krzychumy4

• Sympatyk

« Odpowiedź #2225 dnia: Sierpień 25, 2010, 18:51:48 pm »

Offline Rafał

• Sympatyk
    • Renault Laguna I phII 1.9 dTi RXE+
Dziś rano jadąc do pracy uwieczniłem równe 70.000km

Zrobiłem nim już 6.000km :D
Były: Caro: 1.6 GLI Bosch, 1.4 GLI 16V, 1.4 GTI 16V, 1.6 GTI 16V, 1.6 GTC 16V 1997; Atu: 1.6 GLI Bosch 1997, Peugeot 106 1.0 Itinea 1997
Jest: Renault Laguna I phII 1.9 dTi 1999 RXE+

« Odpowiedź #2226 dnia: Sierpień 25, 2010, 20:58:01 pm »

Offline Excalibur#1937

• Administrator
    • Lexus CT200h / Opel Signum 2.2 DTI / Skoda Fabia 1.2 TSI
    • http://www.intermediaservice.pl
Wymieniłem siłowniki centralnego zamka z lewej strony auta - w końcu można "zapomnieć" o kluczykach :)

« Odpowiedź #2227 dnia: Sierpień 25, 2010, 21:15:27 pm »

Offline michros

• Sympatyk
Pierwszy raz od pół roku czyli odkąd mam mojego poldasa , użyłem środka do mycia szyb :D Do tej pory był tylko zwyczajnie myty z zewnątrz i trochę tapicerkę jakimś szitem z kurzu czyściłem. Dziś poszedłem o krok dalej i wypucowałem wszystkie szybki :D Efekt był szokujący !! O wiele lepsza widocznośc.. Patrzyłem w boczne lusterka i nie dowierzałem , że świat może być tak piękny i wyraźny  :mrgreen:  A i mam pytanko. Jedyna szyba jaką pominąłem to wewnętrzna na klapie bo jest ogrzewana.. Czy ją można spokojnie pucować bez obawy o uszkodzenie tych kresek ?

« Odpowiedź #2228 dnia: Sierpień 25, 2010, 21:21:20 pm »

Offline danieldeni20

• Sympatyk
    • Atu(-) ABIMEX [*] / E46 Touring
Cytat: "michros"
A i mam pytanko. Jedyna szyba jaką pominąłem to wewnętrzna na klapie bo jest ogrzewana.. Czy ją można spokojnie pucować bez obawy o uszkodzenie tych kresek

Możesz pucować tylko bez przesady jeśli chodzi o siłę..lekko i nic się nie stanie bo ostatnio myłem tylna normalnie jak resztę ;)
Cytat: KGB
JA mam w OHVce 5W40 i nie mam wskaznika to sie nie martwie :mrgreen:

Moje auta :

BMW E46 2002 2.0D: http://www.autocentrum.pl/awc/danieldeni20/bmw-seria-3-2002/

« Odpowiedź #2229 dnia: Sierpień 25, 2010, 21:23:39 pm »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
    • Polonez 1.4 GTi 16V'97 i 2.0 GLI'95
    • http://www.fsoautoklub.pl
michros, spoko, tyle ze miekka scierka.
W temacie:
GSi :wypucowany, zdarlem pamiatkowa naklejke z Czerniewic A.D 2008 z szyby ,bo juz mnie draznila,zrobilem rundke po miescie i stoi odpoczywa
GTi:odkurzony ,stoi i czeka na kolejne fabrycznie nowe czesci ;)
Cytat: Szymon
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW

« Odpowiedź #2230 dnia: Sierpień 25, 2010, 22:42:40 pm »

Offline Piotr_T

• Sympatyk
    • Audi A6 C6
Po powrocie z pracy szukalem przyczyny dlaczego mi bendiks po odpaleniu nie cofa się odrazu tylko po kilkunastu sek. Przypuszczam także że to moze mieć związek z rozladowywaniem się akumulatora (akum dobry bo sprawdzałem jeszcze problem na dwóch innych akumulatorach). Muszę szybko znaleźć przyczynę bo nie chce mi się codziennie ładować i przekładać akumulatora  :(

[ Dodano: 25 Sie 2010 22:44 ]
Dodam jeszcze ze w październiku kupiłem nowy bendiks a w maju nowy elektrowłacznik.
Caro Plus 1.6 GLI --> 1.4 GTI 74U - był
Caro Plus 1.4 GTI 23E - był ;(
Audi A6 C6 - tatusiowóz

« Odpowiedź #2231 dnia: Sierpień 25, 2010, 23:26:42 pm »

Offline xmaniekx

• Macher
  • Sympatyk
    • C+ pinto turbo
W dawcy "padła uszczelka pod głowicą" po lekkim odmulaniu...
A po przyjeździe do domu okazało się, że przyczyną chmury dymu i wariacji temperatury było wystrzelenie jednego z patentów poprzedniego właściciela (uciętej rury i zatkanej drewnianym korkiem) i wylanie płynu chłodniczego na kolektor wydechowy. A już się szykowałem na obróbkę głowicy :D
A w swoim - prawie naprawiłem progi, prawie zdjąłem bak...

« Odpowiedź #2232 dnia: Sierpień 26, 2010, 06:16:47 am »

Offline centurion

• Sympatyk
Wczoraj jechałem przez gliwice i na ul. Jagielońskiej stał rozbity polonez caro minus. Z zadbanym wnetrzem i pełnym orciari. Poldek był na zabrzańskich blachach, moze kogos od nas ? Tak czy owak chetnie odkupie wszystko co zostało w dobrym stanie z tego orciari (tak na marginesie, zeby wjechac i go oglądnąć urwałem tłumik środkowy w scenicu) wiec jeśli to ktoś od nas to zaklepuję pierwszeństwo i zniżkę. Jeśli nie od nas to się pewnie pojawi na gliwickim lub zabrzańskim szrocie.

« Odpowiedź #2233 dnia: Sierpień 26, 2010, 16:49:36 pm »

Offline Przem

• Sympatyk
  • PN Atu 97r 1.8 GLI 16V L128
zakupilem na szrocie za 2/3 siedziska IG i wymienilem moje rozdarte

« Odpowiedź #2234 dnia: Sierpień 26, 2010, 17:07:22 pm »

Offline Piotr_T

• Sympatyk
    • Audi A6 C6
wracając z pracy umyłem mojego poldeusza - ładniej się teraz prezentuje :)
Caro Plus 1.6 GLI --> 1.4 GTI 74U - był
Caro Plus 1.4 GTI 23E - był ;(
Audi A6 C6 - tatusiowóz

!
« Odpowiedź #2235 dnia: Sierpień 26, 2010, 21:04:11 pm »

mogles

• Gość
Siedziałem na allegro, google itp 6h! Nie znalazłem ani jednej ciekawej oferty poldka z gazem do 2500  ....żal

« Odpowiedź #2236 dnia: Sierpień 26, 2010, 21:10:12 pm »

Offline DF

• Sympatyk
  • Darek F
    • Fordy Transit MkV x 2 - 2.3 LPG i 2.0 LPG
A co ja dzisiaj głupiego zrobiłem...
Ponieważ jeden z moich fajnych polonezów ma kaprysy i ostatnio strzelił focha i nie chce odpalić na benzynie gdy zimny dzisiaj trochę z nim powalczyłem...
Gaz się wyjeździł był i drań zaskoczyć na benzynie nie chciał...
Więc w trakcie moich kombinacji sprawdzałem m.in. czy paliwo dochodzi do wtrysku i nie wiedzieć czemu włączyłem zapłon gdy wtryskiwacz był wyjęty...
Momentalnie miałem kolektor pełen benzynki...  :mrgreen:
Żeby ją usunąć wykręciłem świece i tryskałem benzyną po okolicy...  :mrgreen:
Fontanna na kilka metrów...  :mrgreen:
Na ulicy w mieście...  :mrgreen:
Benzyną tak waliło w okolicy, że wszystkie uliczne koty possp.ierrniczały i ruch ludzi zmalał gwałtownie w okolicy...  :mrgreen:

Taki to ze mnie "sprytny" naprawiacz...

Proponuję nowy temat wydzielić p.t. co dzisiaj sp.ierrniczyłem w aucie czyli jakie głupie mam pomysły...  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
"Dla triumfu zła trzeba tylko, żeby dobrzy ludzie nic nie robili"  Ale dobrych już jest tak niewiele, że nic nie mogą...
Nie dajcie się zwieść - nie ma epidemii...  
Niestety wszyscy jesteśmy niewolnikami systemu. Jednak ja jestem nieposłuszny i gardzę tymi oraz szczerze nienawidzę tych dobrowolnych ścierw, które są niczym i krzywdzą innych.

« Odpowiedź #2237 dnia: Sierpień 26, 2010, 21:33:17 pm »

Offline BARTEK1925

• Sympatyk
  • 000086
    • Laguna I kombi 1.8 + sekwencja 2000 r.
Zatankowałem gazownię - 30 l, przebieg 250 km, spalanie 12 l lpg/100 km - dolałem benzynki na odpalanie 15l.
Paździoch 2.0 OHC ford 1990 r - 2003/2016 r. auto odjechało 14.05.2016 do nowego domu.
A codziennie granatowe Mondeo kombi MK1 1.6 + LPG - zwany też czołgiem-sprzedany wrzesień 2017
Obecnie: Laguna 2000 r. kombi 1.8 + sekwencja
             Berlingo 2008 r. I lift 1.6 + sekwencja

« Odpowiedź #2238 dnia: Sierpień 26, 2010, 22:14:31 pm »

Offline krzychumy4

• Sympatyk
Wyciągnąłem sam wiszącą Carówkę na drodze polnej na brzuchu i umyłem dwa Polonezy po błotnistych wirażach. Przy Atówce wymieniłem kopułkę i wypolerowałem części aluminiowe przy silniku (specjalnym włosiem). A przy Carówce naprawiłem przełącznik świateł Postojowych i Drogowych, też wywaliłem kołpaki z niej i pomalowałem stalówki czarną farbą a śruby do kół na czerwono. Z napisem na drzwiach groźnie wygląda komponując się ze śrubami przy kołach.  8)

« Odpowiedź #2239 dnia: Sierpień 26, 2010, 22:32:21 pm »

Offline GRAND

• Nowicjusz
W zasadzie to nie dzisiaj, a dwa dni temu. :P Obczyściłem przednie wahacze, sprężyny, podpory oraz blachę zasłaniającą tłoczek hamulca i zdążyłem pomalować z lewej strony bitexem. Zrobione jest pierwszorzędnie i świetnie to wygląda. Jutro zamierzam zrobić stronę prawą.

A dziś? Zalałem do pełna gazu i paliwa za 2 dychy, żeby było równo pół zbiornika cieczy wysokooktanowej Pb98, a potem na trasie strzeliłem 70 km. :)