Autor Wątek: -= Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem... Część VI =-  (Przeczytany 678725 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

-= Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem... Część VI =-
« Odpowiedź #2460 dnia: Wrzesień 09, 2010, 19:09:15 pm »

myambo

• Gość
Cytat: "Mardas#1946"
Cytat: "myambo"
Myślę nad wywaleniem korektora siły hamowania (zastanawiam się czy to w ogóle działa :roll: ). Wywalić/zostawić ?

Jak jest sprawny,to na pewno działa.Poczytaj sobie na jego temat,jaką funkcje spełnia,np.w Morawskim,Trzeciaku,a nawet na necie,a sam dojdziesz do wniosku,że nie zamontowano go po to,by tylko sobie tam był.

A jak się upewnić, czy działa na pewno. Na rolkach jedynie ? Czy można jakoś samemu to sprawdzić ?

« Odpowiedź #2461 dnia: Wrzesień 09, 2010, 19:19:51 pm »

Offline Mardas#1946

• Witajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Klubowicz
    • ATU + GSI 1,6,2000 r. LPG-AL 700,70U,klimatyzacja Fab. kontrolka AFR
Najlepiej niech się specjaliści od diagnostyki wypowiedzą.Ja tylko chciałem zwrócić uwagę,że wszystko co jest montowane,jeśli chodzi o układ hamulcowy,ma swój sens.Bo przecież chodzi tu przede wszystkim o bezpieczeństwo kierującego.
Mardas- Jimi wiecznie żywy !!!!!!!!!!!! ,a moje ATU nie do zdarcia !!!!!!

http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO/Polonez_ATU/108123

« Odpowiedź #2462 dnia: Wrzesień 09, 2010, 19:48:51 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Młody, nie wygładziłeś łączeń, zresztą do tego koloru nadwozia czarny mat wygląda słabo.

A w temacie, zapodkładowałem nowy zbiornik.
"Cars have never been about brand association: it's about culture and expression. It's about the people, the scene, the community, and friends."   Mike Burroughs

"simple and clean look will never go out of style."    Elvis Skender

« Odpowiedź #2463 dnia: Wrzesień 09, 2010, 19:55:37 pm »

zyzeq

• Gość
wymieniłem olej i płyn w chłodnicy :D

« Odpowiedź #2464 dnia: Wrzesień 09, 2010, 19:58:15 pm »

Offline Rafał

• Sympatyk
    • Renault Laguna I phII 1.9 dTi RXE+
Wczoraj przełożyłem obicia Groclinowe do stalażu kanapy Plusowskiej, oraz przystosowalem je pod zagłówki, a dziś zamontowałem całą kanapę. Jutro lub pojutrze wymiana foteli.
Były: Caro: 1.6 GLI Bosch, 1.4 GLI 16V, 1.4 GTI 16V, 1.6 GTI 16V, 1.6 GTC 16V 1997; Atu: 1.6 GLI Bosch 1997, Peugeot 106 1.0 Itinea 1997
Jest: Renault Laguna I phII 1.9 dTi 1999 RXE+

« Odpowiedź #2465 dnia: Wrzesień 09, 2010, 19:59:00 pm »

Offline show

• Sympatyk
    • FSO 1500
W związku z deszczem i padającymi krzyżakami, polatałem bokami trochę :D, co dziwne sprzęgło przestało szarpać ;P

« Odpowiedź #2466 dnia: Wrzesień 09, 2010, 20:00:08 pm »

Offline RzR

• Sympatyk
    • Atu + Dżi Ti Aj
Zakupiłem sobie zestaw naprawczy do zacisków tylnych za całe 5,50 :P teraz czekam na pogodę  :? i do dzieła (mam nadzieje zrobić to w weekend).

« Odpowiedź #2467 dnia: Wrzesień 09, 2010, 20:02:04 pm »

Offline show

• Sympatyk
    • FSO 1500
Cytat: "centurion"
To sprawdź dywaniki w srodku, ostatnio też szukałem gdzie mi ucieka i nagrzewnicę trafiło.
, pewnie tak ,zresztą nagrzewnica u mnie daje radę tak do 5 stopni ,jak jest chlodniej to dupa, w zimę to wogóle nie ma co na nią liczyć, ciekawe czemu tak jest w poldach ,a w uno u kumpla i kadecie co maja po 200.000, kadet 270.000 przebiegu , ogrzewania działają...to może być wina naszego cudownego różowego borygo po którym przy rozbiórce silnika miałem mułu więcej niz płynu :P

« Odpowiedź #2468 dnia: Wrzesień 09, 2010, 20:10:04 pm »

Offline RzR

• Sympatyk
    • Atu + Dżi Ti Aj
show, U mnie było to samo jak miałem kijowatą nagrzewnicę, jak masz wilgotno pod dywanikami to się nawet nie zastanawiaj tylko kupuj nagrzewnicę. Jak masz jeszcze możliwość to zobacz jak wygląda podłoga pod dywanami, bo u mnie już ruda się zaczynała.

« Odpowiedź #2469 dnia: Wrzesień 09, 2010, 20:27:10 pm »

Offline Artur91

• Nowicjusz
    • Caro 91' Gli & Caro+ Gli
Temat z nagrzewnicą przerabiałem tydzień temu a konkretnie z zaworem od nagrzewnicy. Zawór wymieniłem na nowy a samą nagrzewnicę wypłukałem. Efekt jest taki że ciepłe powietrze leci dużo szybciej niż przed płukaniem :) W temacie pojechałem do szkoły, zatankowałem i odstawiłem pod blok.

« Odpowiedź #2470 dnia: Wrzesień 09, 2010, 20:29:54 pm »

Offline RzR

• Sympatyk
    • Atu + Dżi Ti Aj
Artur91, Ty masz jeszcze zawór w kabinie a show pod maską, więc może lecieć tylko z nagrzewnicy

« Odpowiedź #2471 dnia: Wrzesień 09, 2010, 21:00:02 pm »

Offline Piotr_T

• Sympatyk
    • Audi A6 C6
show    centurion napisał/a:
To sprawdź dywaniki w srodku, ostatnio też szukałem gdzie mi ucieka i nagrzewnicę trafiło.

, pewnie tak ,zresztą nagrzewnica u mnie daje radę tak do 5 stopni ,jak jest chlodniej to dupa, w zimę to wogóle nie ma co na nią liczyć, ciekawe czemu tak jest w poldach

A pokrętło od gorącego powietrza otwiera Ci się do końca czy pod koniec czuć opór jakiś. U mnie tak było i okazało się że spadło jakieś cięgienko co otwiera do końca nawiew gorącego powietrza(widać to po wyjęciu schowka)
Caro Plus 1.6 GLI --> 1.4 GTI 74U - był
Caro Plus 1.4 GTI 23E - był ;(
Audi A6 C6 - tatusiowóz

« Odpowiedź #2472 dnia: Wrzesień 09, 2010, 21:02:09 pm »

Offline mirekpsary

• Sympatyk
  • Jo jest Jo!
    • PoldoFord 2.0 '91 - Tayniak
    • http://www.bruk-miko.psary.net.pl
Cytat: "show"
Cytat: "centurion"
, pewnie tak ,zresztą nagrzewnica u mnie daje radę tak do 5 stopni ,jak jest chlodniej to dupa, w zimę to wogóle nie ma co na nią liczyć, ciekawe czemu tak jest w poldach ,a w uno u kumpla i kadecie co maja po 200.000, kadet 270.000 przebiegu , ogrzewania działają...to może być wina naszego cudownego różowego borygo po którym przy rozbiórce silnika miałem mułu więcej niz płynu :P

Nie przesadzaj,Ja w moim choć ma powyżej 300.000 przebiegu,lub lepiej nie zauważam żeby nie było ogrzewania,wręcz przeciwnie grzeje lepiej niż większość zachodnich. :mrgreen:
''W życiu piękne są tylko chwile"

tel.603476262

www.bruk-miko.psary.net.pl

« Odpowiedź #2473 dnia: Wrzesień 09, 2010, 21:22:46 pm »

Offline Aron

• Sympatyk
    • `91 Caro 1.5 GLE L80, `96 Caro 1.6 GLI L122
Popatrzyłem na niego ;)

« Odpowiedź #2474 dnia: Wrzesień 09, 2010, 22:19:48 pm »

Offline Bartekcom#1982

• Klubowicz
    • 2x FSO Polonez
Postawiłem na alufelgach i przy okazji wyważone. Wulkanizator się aż zainteresował i pogadał o mojej nowej igiełce  :mrgreen: a jak zobaczył że jeżdżę polonezem na micheline energy :D
Poza tym wyczyściłem silniczek krokowy.
Z racji deszczu stoi wyczyszczony w garażu. :wink:
Daewoo-FSO Polonez Atu Plus 1.6GSi 2001'
FSO Polonez 1.5SLE 1989'
Opel Vectra C FL Sedan 2.2DIRECT 2005'

« Odpowiedź #2475 dnia: Wrzesień 09, 2010, 23:21:52 pm »

Offline hans

• go hard or go home !
  • Sympatyk
    • ulep
a ja dalej walcze ze swapem ale będzie dobrze :) na pewno już nie będzie olejarki zakapionej :)

Przejechałem się GSi kolegi ATUS_GT#1952 że to jeździ to jest cud :D ale jeszcze troche i też potworek będzie :)
nie masz hebla w gazie?! To narazie!

« Odpowiedź #2476 dnia: Wrzesień 09, 2010, 23:27:16 pm »

Offline centurion

• Sympatyk
A ja dostałem szyberdaszek do mojej Ineski.  :D
Caro minus odbudowa na wypasie. Części na stanie czas na pakowanie.

« Odpowiedź #2477 dnia: Wrzesień 10, 2010, 08:21:21 am »

Offline michal235c

• Sympatyk
    • Polonez Atu 1.6GLI 1997r.--> (Polonez Atu "Orciari" 1.6 GLI 16V) Polonez Atu Plus 1.4 GTI 16V 1997r.
Wyczyscilem srodeczek, choinke zamienilem :P
Jest Atu  ?.? GLI ?V :d, jest i Atu Plus K16 :d, było Caro ale się rozpadło :P
http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO/Polon

« Odpowiedź #2478 dnia: Wrzesień 10, 2010, 08:49:27 am »

Offline junior

• magDaymnVE
  • Nowicjusz
Cytat: "Grzech#1938"

, pewnie tak ,zresztą nagrzewnica u mnie daje radę tak do 5 stopni ,jak jest chlodniej to dupa, w zimę to wogóle nie ma co na nią liczyć, ciekawe czemu tak jest w poldach ,a w uno u kumpla i kadecie co maja po 200.000, kadet 270.000 przebiegu , ogrzewania działają...to może być wina naszego cudownego różowego borygo po którym przy rozbiórce silnika miałem mułu więcej niz płynu

Cytat: "Grzech#1938"
To nie jest wina Borygo tylko oszczędzania na wodzie destylowanej i lania kranówy, z której się osadza kamień. Proste.

U mnie też nagrzewnica słabiutko już grzeje po 12 latach, co powiesz na fakt że mój układ chłodzenia nigdy nie poczuł nawet innego smaku niż borygo :?:  :P
Płukałem też układ środkami żrącymi aby odkamienić tą nagrzewnice, syfu wyleciało co nie miara, ale teraz dopiero w chłodniejsze dni stwierdziłem że zbyt to niepomogło, w plusie raczej najlepszym rozwiązaniem jest nowa nagrzewnica tylko roboty co nie miara :)

Wyczyściłem poldka bo pogoda dziś dopisuje :)    :)

« Odpowiedź #2479 dnia: Wrzesień 10, 2010, 11:40:02 am »

Offline show

• Sympatyk
    • FSO 1500
Cytat: "RzR"
Ty masz jeszcze zawór w kabinie a show pod maską
a w dodatku jest to zawór hudrauliczny, kulowy bo w moim niby miescie nic nie mozna kupic :P,wczoraj nie mogłem znaleźć panewek do malucha a identyczne sa do cc 700 a to nie takie przeciez zabytki...
Cytat: "mlody_1d"
A pokrętło od gorącego powietrza otwiera Ci się do końca czy pod koniec czuć opór jakiś.
,ja mialem suwaki, a teraz musze pod maska przłączac w zwiazku z powyższym :), co do podlogi to dywan suchy a co do rudej to zaglądam po kazdej zimie ;), nagrzewnica napewno zamulona jest ,lukne jak jej stan bedzie dobry to wypluczę a jak nie to kupie drugą, włąśnie przyszedł wałeczek :twisted: idę składać..