Ktoś wspomniał o wymianie klocków. W nowych VAG już nie wymienisz sam tylnych klocków, gdyż wymagają one komputerowego cofnięcia tłoczka, co jest spowodowane elektrycznym hamulcem ręcznym...
W niektórych samochodach w USA nie otworzy się maski bez komputera ASO, ciekaw jestem co robić w razie pożaru...
Grzech#1938 napisał/a:
takie duperele jak widoczne w słońcu kontrolki to nie jest żaden problem wykonać...
Co masz do tych kontrolek, tego typu kontrolki które są w Plusie stosuje się od kilku lat we wszystkich samochodach, nieważne czy to Fiat Panda czy Aston Martin DB9. Samochody nie są robione tak żeby były najlepsze.
Nieważne ile kasy by władować w FSO, i tak by upadło gdyby ludzie nie korzystali z ich usług i części po zakupie auta.
Ci, którzy są naprawdę dobrzy wolą się zająć jakimiś VAG lub innym plastikiem, którego to podłączą sobie do kompa i już wszystko wiedzą. Szukałem ostatnio warsztatu, który by mi zamontował szyberdach... "szyberdach?! to było modne 15 lat temu, daj spokoj!"
Hmm, mam po sąsiedzku duży warsztat który istnieje od 24 lat, same zachodnie auta na placu. Kiedy poszedłem tam się pytać o różne rzeczy to mechanicy obawiali się braku części do Poloneza i stwierdzili że trzeba się skonsultować z szefem czy przyjmie takie auto, natomiast szef ani chwili się nie wahał z przyjęciem tylko ostrzegał że z częściami może być problem, natomiast kiedy stwierdziłem że wszystkie potrzebne części zgromadziłem to "w takim razie nie ma problemu".
Jakiś czas temu w pobliżu jacyś młodzi goście otworzyli warsztat, ich hasło reklamowe to "przyjmiemy każde auto"