Autor Wątek: Wycieraczki (brak odzewu) oraz Tylna prawa lampa (szwankuje)  (Przeczytany 1778 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wycieraczki (brak odzewu) oraz Tylna prawa lampa (szwankuje)
« dnia: Kwiecień 22, 2010, 10:06:02 am »

bartekziom15

• Gość
Jest to mój pierwszy temat a zarazem post, wiec serdecznie was witam. Otóż mam problem z wycieraczkami. Nie działają na 1-wszym stopniu. na 2-3 działają bez zarzutu. Jest to trochę uciążliwe ponieważ po wyłączeniu wycieraczek ze stopnia 2-3 na stopień 0. Wycieraczki staja sobie gdzie chcą i ograniczają widoczność. Musze za każdym razem wyczuć kiedy je wyłączyć..

« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 22, 2010, 10:43:38 am »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Silniczek rozbierz, wyczyść.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 22, 2010, 13:22:27 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Skoro masz 3 stopnie, to pewnie masz Caro, czyli błąd może być po stronie urządzenia mikroprocesorowego. Zajmowanie się silnikiem na razie sobie daruj,
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 22, 2010, 14:30:08 pm »

snikers

• Gość
Cytat: "Stingerek"
Silniczek rozbierz, wyczyść.

wtf? moze silnik spalinowy?

jak na wylaczonych pociagniesz wajche wycieraczek do siebie to oprocz pryskania przelaca wycieraczki?

jesli nie to tak jak wyzej urzadzenie mikroprocesorowe a jak przeleca to nie styka na pierwszej pozycji wajcha

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 22, 2010, 18:56:14 pm »

bartekziom15

• Gość
niestety po przeciągnięciu do siebie. nie chodzi. Pryśnie ale niestety wycieraczki zero odzewu. Jest to Truck PLus.

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 22, 2010, 20:02:20 pm »

bartekziom15

• Gość
wszystko jasne... mikroprocesor do dupy... przypomniało mi się ze coś kiedyś takiego kupowałem.. szukałem ponad godzinę ale się opłacało :) Wycieraczki chodzą jak nowo narodzone:) ale mam jeszcze jeden problem. Otóż przy włączeniu kierunku w prawo i wciśnięciu hamulca czy biegu wstecznego to kierunek przestaje świecić tak samo jest jak wcisnę hamulec (sam) to zaczyna lekko świecić kierunek.. sprawdzałem lampę z tyłu. Kable tak na pól metra od lampy i są ok. Co to może być? Dodam ze jest tak tylko w prawej lampie w lewej jest ok.

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 22, 2010, 20:09:12 pm »

snikers

• Gość
Cytat: "bartekziom15"
wszystko jasne... mikroprocesor do dupy... przypomniało mi się ze coś kiedyś takiego kupowałem.. szukałem ponad godzinę ale się opłacało :) Wycieraczki chodzą jak nowo narodzone:) ale mam jeszcze jeden problem. Otóż przy włączeniu kierunku w prawo i wciśnięciu hamulca czy biegu wstecznego to kierunek przestaje świecić tak samo jest jak wcisnę hamulec (sam) to zaczyna lekko świecić kierunek.. sprawdzałem lampę z tyłu. Kable tak na pól metra od lampy i są ok. Co to może być? Dodam ze jest tak tylko w prawej lampie w lewej jest ok.

moze masy brakowac w lampie, sprawdz

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 23, 2010, 22:10:18 pm »

bartekziom15

• Gość
wszystko śmiga. (brakowalo masy) dziękuje wszystkim za pomoc :)

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 15, 2010, 15:33:10 pm »

rodger132

• Gość
u mnie dla odmiany czasami wycieraczek nie da się wyłączyć.na biegu 2 i 3 wszystko jest ok.ale na 1 działają jakby włączony był 3.a po wyłączeniu działają dalej.czasem wyłączą się same po kilku minutach a czasem dopiero po wyłączeniu silnika.wymieniłem urządzenie mikroprocesorowe i dalej to samo.może problem leży w przełączniku albo silniczku od wycieraczek?
dzisiaj kupiłem używane urządzenie mikroprocesorowe.przez chwilę było ok,ale znowu zaczynają wariować.wie ktoś co może być przyczyną?