Autor Wątek: urwany zawias pokrywy bagażnika caro plus :/  (Przeczytany 1603 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

urwany zawias pokrywy bagażnika caro plus :/
« dnia: Maj 02, 2010, 14:42:15 pm »

klosplandeka

• Gość
Witam
moj problem polega na tym ze ostatnio zamykajac klape urwal sie ten bolec ktory jest w zawiasie. musialem wykrecic ten teleskop zeby przynajmniej klape jakos zamknac. dobra klapa zamknieta ale jak to teraz naprawic dostane gdzies taki wymiarowy bolec?? da rade wymienic go w ogole samemu?? czy trzeba nowy zawias montowac - tyle ze problem polega na tym ze on jest przymocowany na stale - z tego co pamientam przynajmniej - moze sie myle?? moze ktos juz to przerabial??

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 02, 2010, 14:58:35 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Nie wiem o czym dokładnie piszesz niestety...  :?
 Jeśli chodzi Ci o bolec w jednym z dwóch zawiasów u góry, to ludzie na ogól rozwiercają zawias na wylot i pakują do środka śrubę.
A jeśli Ci się urwało mocowanie teleskopu to o ile dobrze pamiętam obydwa są wkręcane.
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 02, 2010, 15:48:56 pm »

klosplandeka

• Gość
nie nie, wlasnie chodzi mi o ten jeden z dwoch zawiasow u gory. nie da sie go wymienic??

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 02, 2010, 17:49:04 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Zawiasy są niestety z jednej strony przyspawane do klapy. Można je ewentualnie odciąć i dospawać nowe (jak się uda kupić), ale łatwiej jest rozwiercić pozostałości trzpienia, który w nich siedzi i zastąpić go dobranymi pod rozmiar śrubą z nakrętką. Nawet swojego czasu miałem tu taki. Myślę, że najwygodniej będzie to zrobić na zdjętej klapie i zawiasie odkręconym od nadwozia.
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 02, 2010, 20:08:02 pm »

klosplandeka

• Gość
z poczatku myslalem ze jest tam taki bolec ktory przechodzi przez ten zawias i to on sie urwal. ale teraz juz wiem jak to wyglada. kurde duzo roboty przy tym bedzie - mala pierdola i narobi tyle problemow :/
niewiem czy ten drugi tez nie bedzie oslabiony bo jak sie urwal ten pierwszy to ta klape wykrzywilo troche az ciezko ja bylo zamknac - musialem wykrecic teleskop bo wypychal ta klape na zewnatrz z prawej strony

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 02, 2010, 23:58:57 pm »

wito

• Gość
też to ostatnio przerabiałem zawiasy jeszcze się nie urwały ale juz mało brakowało. chciałem to najpierw robić sam lecz po dłuższym pomyślunku oddałem do blacharza, dorobili nowe bolce i gra, fakt auta nie maiłem 2 dni ale kosztowało mnie to tylko 50 zł