Autor Wątek: Zbiornik paliwa Polonez Truck  (Przeczytany 3579 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zbiornik paliwa Polonez Truck
« dnia: Czerwiec 06, 2010, 09:30:02 am »

Offline DANIELLOs

• Nowicjusz
Witam wszystkich. Chcę zmienic zbiornik paliwa w Polonezie Trucku z 1996r na wtrysku. Moje pytanie: czym się różni i jaką funkcję pełni zbiornik dedykowany do zwykłego gaźnika od tego z wtryskiem. Dzieki.
Daniel

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 09, 2010, 09:01:44 am »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
Nie znam się za bardzo na truckach ale truck chyba ma zewnętrzną pompę paliwa więc obstawiam że zbiorniki będą takie same...
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 12, 2010, 00:47:15 am »

Offline DANIELLOs

• Nowicjusz
Wymieniłem zbiornik. Ten do wtrysku ma dwie dziurki na czujnik poziomu paliwa i na krócce zasysające oraz powrót. Do gaźnika ma miejsce tylko na czujnik i krocce w jednej dziurce. Nie wiem czy ma to jekieś znaczenie w użytkowaniu, ale wolałem wymienic na taki jaki miałem czyli z dwiema dziurkami :> :)
Daniel

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 12, 2010, 13:09:22 pm »

djarq

• Gość
Miałem trucka z 2 dziurami (był powrót paliwa), widziałem też gaźniki bez powrotu paliwa więc pewnie  i takie były.
Jeśli zbiornik ma tylko jedną dziurę drugą będziesz pewnie musiał dorobić jako powrót bo pompa z trucka ciśnie dość mocno - dużo mocniej niż ta mechaniczna z gaźnikowca i może ci motor się zalać. Powrót można łatwo zrobić, możesz wykorzystać śrubę z tunelem + osprzęt (są takie w sklepie z częściami choćby do traktorów) w środku i wywiercić w baku dziurę.
Zasysanie paliwa musi zostać tak jak jest, powrót może być w dowolnym miejscu baku