Autor Wątek: Zestaw wskaźników Polonez Caro  (Przeczytany 3406 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zestaw wskaźników Polonez Caro
« dnia: Czerwiec 19, 2010, 17:28:25 pm »

franca

• Gość
Skan z instrukcji Caro jak ktoś nie wie co oznacza jaka kontrolka. Dla silników benzynowych.

Druga wersja:

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 20, 2010, 08:01:58 am »

Offline oprawca_1978

• Sympatyk
Dla ciekawości dodam, że mam Poloneza Atu 1.4 MPI z 20 września 1996 roku, który posiada zarówno lampkę sygnalizacji niedostatecznego ciśnienia oleju oraz płynny wskaźnik ciśnienia oleju. Jak na razie, nie spotkałem się, żeby Polonez 1.4, a zwłaszcza Atu, miał ten wskaźnik.
Na pewno samochód jest 100% oryginał, bo kupiłem go sześć lat temu od drugiego właściciela, który miał go niecałe dwa lata i nic w nim nie kombinował.

Odnośnie wskaźników w Polonezie - wg mojej oceny są bardzo dobre. Zarówno jeśli chodzi o rozmieszczenie kontrolek, obrotomierza i prędkościomierza, ich zgrupowanie, a także jeśli chodzi o niezawodność tych wskaźników. W moim Polonezie nigdy żaden nie zawiódł, a jestem trzecim właścicielem tego samochodu, a mam także Nexię sedan z 1998, od pierwszego właściciela, i w niej np. wskaźnik temp. cieczy chłodzącej zawsze fiksował, odkąd pamiętam, pomijając fakt, że zestaw wskaźników w Nexii jest bardzo ubogi w porównaniu do poczciwego Poloneza.
Jak Kuba Bogu - tak Bóg Kubańczykom!

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 21, 2010, 16:06:44 pm »

micho83

• Gość
Faktem jest że czytelność tarcz jest bardzo dobra,może z wyjątkiem zegarka.Wskazówki trochę się zlewają z kreskami na tarczy i zwłaszcza w nocy trzeba się trochę przyjrzeć godzinie.Fajna jest możliwość regulacji i całkowitego wygaszenia podświetlenia(oszczędzanie żarówek w dzień).Dobrze też że od wszystkich świateł są kontrolki(nie zapomni się) :wink: Ja mam wskażnik oleju,lampkę zuużycia klocków,ale przebieg całkowity ma tylko 5 cyfr.W sumie gdyby zebrać wszystkie możliwe konfiguracje zegarów-bez kwadratowych i plusowskich-to chyba by się uzbierało tak między 7 a 10(wliczając też 1.9D).