Autor Wątek: Rozrusznik nie kreci  (Przeczytany 1875 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rozrusznik nie kreci
« dnia: Lipiec 23, 2010, 19:14:51 pm »

polon

• Gość
Witam, mam problem ktory bardzo mnie denerwuje a nie wiem o co chodzi, otoz jak troche pojezdzie i zgasze samochod to potem nie moge go zapalic, nie  kreci rozrusznik. Wkladm kluczyk, przekrecam, kontrolki sie zapalaja ale rozrusznik nie kreci, zero reakcji. Cala elektryka dziala, poza tym ze nie moge go odpalic, troche odstoji i odpala, nie pojawia to sie czesto ale denerwujace jest niemilosiernie. Kostka stacyjki? Kiedys juz to mi sie dzialo, zmienilem ja okolo pol roku temu, juz by padla?

Rozrusznik nie kreci
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 23, 2010, 20:45:38 pm »

Offline krecik71

• Sympatyk
    • Caro 16V 94r.
A robi "cyk" ? Btw było od cholery tematów na temat rozruszników trzeba poszukać.

Rozrusznik nie kreci
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 23, 2010, 21:02:17 pm »

Offline Maurer

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1,6 GLI '96 LPG
Załóż przekaźnik na rozrusznik, powinno pomóc.

Rozrusznik nie kreci
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 23, 2010, 21:21:18 pm »

Apollo

• Gość
Wysłałem Ci na priva podpowiedź, miałem to samo, już naprawione.

Rozrusznik nie kreci
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 23, 2010, 21:41:28 pm »

polon

• Gość
nie robi cyk, nad przekaznikiem wlasnie kiedys myslalem bo mi mowili ze za duzy prad plynie przez stacyjke, ale kolega Apollo chyba trafnie wytypowal czerwony przewod od stacyjki, wsuwka znajduje sie przy altku i wlasnie nia ruszalem miedzy innymi, jutro dokladnie sprawdze to

pomotalem z tym przekaznikiem, Tobie pewnie chodzilo o to ze moze byc duzy spadek pradu na rozruszniku i po to zalozyc, a ja myslalem o kostce stacyjki..

Rozrusznik nie kreci
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 23, 2010, 23:19:23 pm »

Offline Maurer

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1,6 GLI '96 LPG
Apollo, pochwal się może co to mogło być? Najprościej to sprawdzić, jak nie chce odpalić, rozpiąć złączkę na czerwonym kablu idącym do rozrusznika i podać na chwilę plusa prosto z aku, jak zakręci to znaczy ze przekaźnik załatwi sprawę.

Rozrusznik nie kreci
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 24, 2010, 13:48:19 pm »

Apollo

• Gość
No właśnie ten kabelek. W sumie trudno powiedzieć czy padł gdzieś na przebiegu czy to wina tej złączki.
Poprowadziłem całkiem nowy przewód od stacyjki do rozrusznika, obyło się bez przekaźnika.

Rozrusznik nie kreci
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 25, 2010, 11:00:53 am »

Apollo

• Gość
Hej, ale to nie ja zadałem pytanie o rozwiązanie problemu, tylko autor tematu. Ja miałem ten sam problem wcześniej i wyjaśniłem, co u mnie było przyczyną i jak ją rozwiązałem.
Peace.