Autor Wątek: Kirunkowskazy  (Przeczytany 1491 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kirunkowskazy
« dnia: Sierpień 27, 2010, 15:57:00 pm »

Dawidos

• Gość
Witam,od tygodnia posiadam Poloneza Caro i dziś chciałem podłączyć radio,wyciągnąłem kable ale zobaczyłem że jednak dużo będzie zabawy z tym więc chciałem pojechać do garażu to zrobić więc wsiadłem odpaliłem włączam kierunkowskaz a tu psikus nie działają. Może wiecie jaka to jest przyczyna że nie działają kierunkowskazy ?
Jak coś mogę wstawić foto z kablami jakie zdołałem wyciągnąć z szuflady na radio ;)

Kirunkowskazy
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 27, 2010, 16:23:59 pm »

Offline Alien#174

• Mój Polonez - jako JEDYNY od początku w PTK
  • Klubowicz
  • ***$karbnik PTK ***
    • PN CARO 1.6GLE MR'91
Masz Poldka z 93 roku, z której połowy tego roku? Pytam bo w pierwszej połowie 93 produkowali jeszcze Caro ze starą instalacją i kwadratowymi zegary ale już na szerokich mostach - masz nowe (okrągłe) zegary czy stare kwadratowe?
po pierwsze - sprawdzałeś bezpieczniki? Możliwe że przy próbie zakładania radia zrobiłeś jakieś zwarcie, po drugie - kierunki nie działają czy nie działa kontrolka na desce? Pytam, bo w starszych Poldkach przerywacz kontrolki kierunków lubił z wiekiem zaśniedzieć i kontrolka przestawała migać (to samo dotyczy kontrolki ssania).
Minister Zdrowia ostrzega! Polonez uzależnia!
PN Caro - burgundowe cacuszko 92' ( Polina )

Kirunkowskazy
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 27, 2010, 16:46:01 pm »

misiek_staszic

• Gość
Jak grzebałeś we wnęce radia to mogłeś coś niechcący urwać od przełącznika awaryjnych i może dlatego nie działają.

Kirunkowskazy
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 27, 2010, 21:50:22 pm »

Dawidos

• Gość
Cytat: "misiek_staszic"
Jak grzebałeś we wnęce radia to mogłeś coś niechcący urwać od przełącznika awaryjnych i może dlatego nie działają.

Tak dokładnie to było to poprzedni właściciel tylko skręcił kable nawet nie zrobił izolacji pociągnęłam lekko i kabel się rozłączył ale teraz go zlutowałem i wszystko działa tak jak powinno.

Kirunkowskazy
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 28, 2010, 01:03:34 am »

misiek_staszic

• Gość
Cytat: "Dawidos"
Cytat: "misiek_staszic"

Tak dokładnie to było to poprzedni właściciel tylko skręcił kable nawet nie zrobił izolacji pociągnęłam lekko i kabel się rozłączył ale teraz go zlutowałem i wszystko działa tak jak powinno.

Powinno się takich wieszać. Pewno podłączał tam alarm (kierunkowskazy) partacz jeden...