Autor Wątek: Jak zdemontować zegary w C+ ?  (Przeczytany 2766 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak zdemontować zegary w C+ ?
« dnia: Październik 26, 2010, 17:51:03 pm »

shaqr

• Gość
Witam !

Jakiś czas temu spaliła mi się jedna z lampek podświetlania zegarów. Aby zdjąć te czarną obudowę trzeba odkręcić 4 śrubki. Niestety całość nie chce się zdemontować bo blokuje coś przy lewym oraz środkowych wywietrznikach. Tam są jakieś zatrzaski czy co ? jak sobie z tym poradzić, bo nie chce tego wszystkiego uszkodzić.

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 26, 2010, 17:56:13 pm »

waszczo

• Gość
Bierzesz tą obrotowa kratkę nawiewu i przekręcasz do poziomu - spokojnie jest na zatrzaski i nic się nie złamie, jak już jest poziomo to trochę w górę, i kratka wyskakuje z zatrzasku, to samo robisz na trzech pozostałych  :) W otworach po kratkach masz zatrzaski (albo wkręty - nie pamiętam bo u mnie załatwił to poprzedni właściciel  :P ) i już wszystko można bez problemu zdjąć :)

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 26, 2010, 17:57:39 pm »

shaqr

• Gość
świetnie, dzieki za info

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 27, 2010, 11:52:08 am »

bs123

• Gość
W otworach po kratkach są wkręty i zatrzaski.
O ile z wkrętami nie ma problemu, to zatrzaski (jeśli są nieuszkodzone) - trzymają dość mocno.
Najszybciej pokonasz je przy pomocy kilku kart plastikowych (np. zużyte karty bankomatowe) wsuniętych w szczelinę między deskę a wyciągany element (karta powinna podpierać zatrzask).

Odp: Jak zdemontować zegary w C+ ?
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 26, 2011, 22:43:52 pm »

Offline mrkita

• Sympatyk
    • FSO Polonez Caro 95
.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 26, 2011, 23:24:44 pm wysłana przez mrkita »

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 28, 2011, 00:38:24 am »

r900

• Gość
jako że niedawno przerabiałem temat dodam, że faktycznie i zatrzaski trzymają, i ogólnie ten cały plastik nieźle się blokuje, więc trzeba wyciągać na silę, ale delikatnie (sprzeczność, wiem:) ).  Paradoksalnie najwięcej problemów sprawiło mi przecięcie plomby, ciężko sięgnąć cążkami.
Składając to wszystko z powrotem warto pamiętać by solidnie docisnąć linkę prędkościomierza, pierwszy raz zrobiłem to za słabo i po pewnym czasie zaczęła przeskakiwać, skutkiem czego musiałem wszystko rozbierać jeszcze raz :)

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 20, 2012, 09:27:10 am »

Dawid_fso_bn

• Gość
Nawet plomby nie trzeba rozcinać da radę manewrować licznikiem ;) CO do szarpania gwałtownego to nie polecam ta ramka lubi pękać ;)

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 29, 2012, 01:00:43 am »

GeraN

• Gość
ja w poprzednim poldku jeden ten zaczep urwalem :| dobrze sie trzymaja :] jakby nie mogli zrobic tego tylko na srube :| musieli czlowiekowi roboty dodac :P