-Marcin-, mówiłem o zestawie 3/4 cala. Takie zestawy można kupić za 20-40zł na różnych targach i sklepowych promocjach marki mało znanej. Nie mówie że jest to zestaw zły, być może się przyda i będzie bardzo trwały. Osobiście kupiłem kiedyś w supermarkecie zestawik nasadek 1/2 cala, z kilkoma 1/4 i redukcją (nasadki poniżej 10), dałem dokładnie 14.99zł i przyznam że kilka razy uratował mi tyłek. 12 i 13 pękła odrazu z powodu zbyt ciękich ścianek. Nie było tej przedłużki "L" której bardzo brakowało. Grzechotka mnie mile zaskoczyła! śruby często piszczały, do czasu kiedy na śrubach w maluchu (przegłub gumowy) nie założyłem rury dosyć długiej i ukręciły się łebki i przy okazji grzechotka puściła w kierunku dokręcania i została zespawana. Zestawik przepracował wiele roboczogodzin i naprawde jak za taką cene, zwrócił sie kilkakrotnie. Do teraz jeździ zemną w polonezie, na czarną godzine.
Nie mówie, że zestaw nie jest wart swojej ceny, jednak polecał bym do majsterkowania kompletne zestawy dużo bardziej bogate. Oile pamiętam YATO, ten zestaw za 250zł ma największą nasadke koło 30tki.
Przy kupnie zestawów narzędziowych trzeba też kierować sie liczbą godzin jaką przepracuje dany zestaw. Często mi się zdarza, że nasadki często jeszcze w dobrej kondycji lądują w koszu bo nie siedzą ciasno z powodu wytarcia - nie jest to duży luz, ale jednak nie będę ryzykował obrobienia śrób, szczególnie tych skorodowanych.