Autor Wątek: Sposób na śrube na wale - Zakręcona na klej  (Przeczytany 12861 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sposób na śrube na wale - Zakręcona na klej
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 06, 2010, 20:22:24 pm »

Offline ujban88

• Sympatyk
    • Fiat 125p
mój ma trochę większą moc, przy 10 bar odkręci każdą śrubę nawet tą której nie mogłem ruszyć grzechotką z przedłużką 1,5m więc z taką śrubą na wale da sobie rade bez pierdnięcia
Moc V-ki

« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 07, 2010, 14:11:38 pm »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
A co powiecie o kluczu do kół z TIRa. Podobno też nie ma śruby której nie da się tym odkręcić.
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.

« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 07, 2010, 14:58:18 pm »

mariuszpoznan

• Gość
Witam!!

Mowicie Panowie ze ten zestaw co podal Marcin http://allegro.pl/zestaw-kluczy-3-4-cala-z-grzechotka-50cm-21cz-i1302894815.html jest dobry?Zastanawiam sie juz od kilku dni zeby sobie taki zestawik sprawic ale obawialem sie co do jakosci ale tutaj widze ze mowicie ze jest dobry :)Nadmienie ze chcialbym do go uzytku dosc sporadycznego amatorskiego :)Jesli ktos jeszcze ma taki zestawik to chetnie przeczytam opinie.Dziekuje i pozdrawiam :)

« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 07, 2010, 15:59:10 pm »

Larry075

• Gość
Raczej średnie, za samą grzechotke COVALA całem 40zł, przedłużka 20. Raczej zestaw nadający się do amatorskiego działania. Osobiście polecam zestaw kluczy YATO który jest poprostu nie do zdarcia a koszt to około 200zł - wszystkie nasadki, dwie grzechotki i wszystko co potrzebujesz (torksy i bity też). Polecam.
Jakiej jakości oczekiwał byś od firmy man-pol? Takie zestawy można dostać juz od 20zł.

ps. grzechotką się nie odkręca śrub, jakej marki by nie była to i tak puści.

[ Dodano: 07 Lis 2010 15:59 ]
Trzeba uważać bo na allegro można latwo się naciąć.

« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 07, 2010, 17:34:27 pm »

Offline -Marcin-

• Sympatyk
    • PN 3.0 24v, PN Truck 1.6E
Larry075, ale to co ja podalem to jest zestaw nasadek na klucz 3/4 cala, a nie na 1/2 jak Ty zapewne piszesz...
Poza tym w tym zestawie 3/4 jest przedluzka typu L , i glownie to o nia mi chodzilo (zakladasz na nia nasadke, z drugiej strony rura 2m i jedziesz)
Ta grzechotka ma z 50cm dlugosci, wiec raczej srubki na klucz 10 tym nie bedziesz odkrecal (zreszta nasadki zaczynaja sie tam dopiero od 19 na 50 konczac)  :wink:
Nie dla wszystkich to jest, no bo w zasadzie nie kazdemu takie cos jest potrzebne. Jak sie zmienia pierdolki typu zarowki, klocki to to sie nie przyda napewno ;) A w warsztacie obowiazkowo.
to ja, byly Marcin#839

« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 07, 2010, 21:46:05 pm »

Larry075

• Gość
-Marcin-, mówiłem o zestawie 3/4 cala. Takie zestawy można kupić za 20-40zł na różnych targach i sklepowych promocjach marki mało znanej. Nie mówie że jest to zestaw zły, być może się przyda i będzie bardzo trwały. Osobiście kupiłem kiedyś w supermarkecie zestawik nasadek 1/2 cala, z kilkoma 1/4 i redukcją (nasadki poniżej 10), dałem dokładnie 14.99zł i przyznam że kilka razy uratował mi tyłek. 12 i 13 pękła odrazu z powodu zbyt ciękich ścianek. Nie było tej przedłużki "L" której bardzo brakowało. Grzechotka mnie mile zaskoczyła! śruby często piszczały, do czasu kiedy na śrubach w maluchu (przegłub gumowy) nie założyłem rury dosyć długiej i ukręciły się łebki i przy okazji grzechotka puściła w kierunku dokręcania i została zespawana. Zestawik przepracował wiele roboczogodzin i naprawde jak za taką cene, zwrócił sie kilkakrotnie. Do teraz jeździ zemną w polonezie, na czarną godzine.

Nie mówie, że zestaw nie jest wart swojej ceny, jednak polecał bym do majsterkowania kompletne zestawy dużo bardziej bogate. Oile pamiętam YATO, ten zestaw za 250zł ma największą nasadke koło 30tki.

Przy kupnie zestawów narzędziowych trzeba też kierować sie liczbą godzin jaką przepracuje dany zestaw. Często mi się zdarza, że nasadki często jeszcze w dobrej kondycji lądują w koszu bo nie siedzą ciasno z powodu wytarcia - nie jest to duży luz, ale jednak nie będę ryzykował obrobienia śrób, szczególnie tych skorodowanych.

« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 13, 2010, 16:43:24 pm »

Offline ujban88

• Sympatyk
    • Fiat 125p
temat można zamknąć

śruba się poddała jak zobaczyła mojego pneumata
Moc V-ki

« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 13, 2010, 17:43:48 pm »

Larry075

• Gość
Poszła tak, jaby nie była dokręcona  8) ujban88, masz kawał dobrego sprzętu

« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 13, 2010, 19:45:30 pm »

Offline ujban88

• Sympatyk
    • Fiat 125p
widziałeś jaki swap robimy więc i sprzęt jest odpowiedni
Moc V-ki

« Odpowiedź #29 dnia: Listopad 14, 2010, 10:32:13 am »

Offline jimo#1921

• Administrator
    • FSO Polonez Caro 1.6 16V
To zamkniemy i przeniesiemy gdzieś dla potomnych, na przyszłość.
  • Prowadzę dystrybucję wysyłkową gadżetów FSO-PTK! Podkładki pod tablice rejestracyjne (1-/2-rzędowe), latarki LED/otwieracze/breloki, naklejki... Zapraszam do kontaktu na PW.
Pozdrawiam Michał aka jimo
"A"It's a hundred and six miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses."
Były: A+ 1,6ohv; C 2.0dohc;V 745; A 1,8 K4F; YP250; C+ 18K4F; N126N
Są: C 16K4F; FZ6 SAHG; "pierdziawka", 3.6V6;