Autor Wątek: Co to za fotele  (Przeczytany 10838 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Co to za fotele
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 17, 2010, 22:21:55 pm »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
    • Polonez 1.4 GTi 16V'97 i 2.0 GLI'95
    • http://www.fsoautoklub.pl
To nie są fotele stricte przeznaczone oficjalnie dla PNa,jak wiadomo IG robil fotele na licencji Recaro ,ten model akurat byl tylko w autach wystawowych/targowych. Znane sa 3 egzemplarze ktore je posiadaly lacznie z Marcinowym i jego zapewne tez pochodzily z samochodu wystawowego ,musialbym zapytac kolegi od ktorego je zakupil czy zna pochodzenie tych foteli dokladne.
Cytat: Szymon
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW

Odp: Co to za fotele
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 08, 2011, 21:59:17 pm »

Offline RSilak

• Sympatyk
    • Atu+ GT
był chyba gdzieś temat. Ale dodam od siebie że Relaxy to to samo co zwykłe taborety w Poldku tyle że pompowane lędźwie mają i inny zagłówek, w trasie rewelacji nie robią... Na temat Standardów się jeszcze nie wypowiem jak się sprawdzają w trasie ale zupełnie inny fotel niż Relax siedzi się głębiej i o wiele lepsze trzymanie boczne mają teraz jeśli miałbym kupować to Standardów bym szukał :)

No i Relaxy są tańsze niż Standardy jeśli są w tym samym stanie.
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2011, 22:00:44 pm wysłana przez RSilak »
FSO Polonez ATU GT
(Polsko-Japońsko-Szwedzka hybryda)
Serwis Bartniki. Mechanika Pojazdowa, Diagnostyka Komputerowa.
Jest 2.0 16v

« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 08, 2011, 22:01:08 pm »

Offline Rafał

• Sympatyk
    • Renault Laguna I phII 1.9 dTi RXE+
dodam od siebie że Relaxy to to samo co zwykłe taborety w Poldku tyle że pompowane lędźwie mają i inny zagłówek
Śmiem twierdzić, że Relaxy mają troszeczkę lepsze trzymanie pleców na boki, niż taborety. A Standarty to solidne półkubełki, bardzo wygodne w trasie i bardzo trzymają w zakrętach.
Były: Caro: 1.6 GLI Bosch, 1.4 GLI 16V, 1.4 GTI 16V, 1.6 GTI 16V, 1.6 GTC 16V 1997; Atu: 1.6 GLI Bosch 1997, Peugeot 106 1.0 Itinea 1997
Jest: Renault Laguna I phII 1.9 dTi 1999 RXE+

« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 08, 2011, 22:03:59 pm »

Offline RSilak

• Sympatyk
    • Atu+ GT
Śmiem twierdzić, że Relaxy mają troszeczkę lepsze trzymanie pleców na boki, niż taborety
ale różnica jest minimalna jak dla mnie. Tyle że Relaxy też ładniej wyglądają jak dla mnie w aucie, ładniej się prezentują :)
FSO Polonez ATU GT
(Polsko-Japońsko-Szwedzka hybryda)
Serwis Bartniki. Mechanika Pojazdowa, Diagnostyka Komputerowa.
Jest 2.0 16v

« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 09, 2011, 16:38:49 pm »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
    • Polonez 1.4 GTi 16V'97 i 2.0 GLI'95
    • http://www.fsoautoklub.pl
generalnie zalezy co lubisz  ile jezdzisz i jak swoim autem ,lubisz spokojna jazde bez szalenstw i robisz stosunkowo krotkie trasy- bierz relaxy, jak lubisz troche poswirowac i masz żyłke sportowca i zdrowy kręgosłup to bierz STD :D najwazniejsze zeby byly w stanie nalezytym tzn. gabki całe i twarde i materiał ładny ,reszta kwestia gustu najlepiej poprostu usiasc na jednym i drugim i sie przejechac
Cytat: Szymon
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW

« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 09, 2011, 17:53:20 pm »

Offline centurion

• Sympatyk
To na takie trasy Relaxy sa lepsze niz standarty. Zrobiłem za jednym razem w relaxach 320 km i w porównaniu do zwykłych foteli niebo a ziemia, ale może to tylko autosugestia była.
W standartach dupsko mnie bolało po 30 km.
Caro minus odbudowa na wypasie. Części na stanie czas na pakowanie.

« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 09, 2011, 18:07:49 pm »

waszczo

• Gość
Na relaksach nie jeździłem, ale plusowe siedzenia są podobne i przy trasach powyżej 100km bolała mnie dupa i czasem uda od spodu, po przesiadce na standardy nie chce mi się wysiadać z samochodu, są twarde ale fajnie wyprofilowane i nic nie ciśnie, także mogę jak najbardziej polecić :)

« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 09, 2011, 18:33:15 pm »

waszczo

• Gość
W Standardach głębiej, relaksy są z kształtu takie same jak fotele z plusa.

« Odpowiedź #28 dnia: Maj 04, 2011, 19:21:05 pm »

Offline Alien#174

• Mój Polonez - jako JEDYNY od początku w PTK
  • Klubowicz
  • ***$karbnik PTK ***
    • PN CARO 1.6GLE MR'91
OK pytanie u góry oraz ten post proszę o usunięcie nie aktualne ponieważ już wiem że pasują bo już jeden się prawie zrobił że wejdzie do poldka
Jak skończysz przekładkę - zdaj relację z prac i efektu.
Minister Zdrowia ostrzega! Polonez uzależnia!
PN Caro - burgundowe cacuszko 92' ( Polina )