Autor Wątek: Sprzęgło- czy już się kończy??  (Przeczytany 6562 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Sprzęgło- czy już się kończy??
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 09, 2011, 11:47:32 am »

Offline w0mbat

• Sympatyk
    • polonez 1500 88r.
raczej cos sie konczy a jak sie konczy to lepiej wymienic póki jeszcze jezdzi :)

nie wiem ile bierze mechanik, ja w swoim poldzie sprzeglo robilem sam :P i wynioslo mnie to 250zl za czesci i jeden dzien roboty

« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 09, 2011, 12:46:38 pm »

Offline pold20

• Sympatyk
  • REDTOP
    • Panda I 1.2 75 fire, Borek 2.0 DOHC GSI, Caro Plus 1,4GTI 16V, Caro Plus RED TOP, Caro Plus RED TOP Turbo, Omega A 3000 24V
polonezów się nie podejmują
Haha polonez jest dla nich zbyt dobrym samochodem żeby go zrobić:) a tak na poważnie to może być już do wymiany to sprzęgło. Ja myślę że za 100 zł to powinien to ktoś zrobić
Żyj tak jak jutro miał być koniec świata

« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 09, 2011, 14:33:16 pm »

waszczo

• Gość
Parę lat temu pytałem o wymianę sprzęgła u kilku mniejszych mechaników we Wrocławiu i cena samej robocizny to 150-200zł. Potrzebowałem samochodu cały czas do pracy, a już prawie nie dało się jechać, no i nie miałem na miejscu kanału i nie mogłem wziąć wolnego, jak usłyszałem cenę to stwierdziłem, że poświęce jednak jedną noc na przejazd 130km do domu i wymianę sprzęgła samemu :P

« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 09, 2011, 18:10:52 pm »

Offline junior

• magDaymnVE
  • Nowicjusz
Haha polonez jest dla nich zbyt dobrym samochodem żeby go zrobić:)

Też ich wysmiałem :lol: Argumentowali się tym że klienci nie zawsze chcą  zapłacić te 200 czy 300zł za robote bo to tylko polonez i powinno być taniej, a oni za 10zł nie będą robić.

Znalazłem juz szpeca który się tego podejmie ale za 200zł-sama robocizna, dla mnie to troche sporo i mam dylemat czy samemu się nie pomęczyć z pomocą kolegi, tylko że osobiście nigdy nie wymieniałem sprzęgła, regulowałem itd.

Jak uważacie regulacja by tutaj pomogła, sprzęgło od nowości nie było ruszane, jest na wysokości pedału hamulca ?
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2011, 18:21:43 pm wysłana przez junior »

« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 09, 2011, 18:25:14 pm »

Offline kuba92

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1.4 GLI 16v Orciari
Ile u Was mechanik bierze za wymiane sprzęgła

150zł za robociznę.

Zapomniałbym przebieg mojego wozu to 162k

A przebieg sprzęgła?

« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 09, 2011, 18:38:50 pm »

Offline junior

• magDaymnVE
  • Nowicjusz
A przebieg sprzęgła?

Także 162k bo jest od nowości, nie katowane, nie trzymam nogi na sprzęgle gdy jade, nie trzymam wciśniętego sprzęgła gdy stoje na światłach, nie wchodze w zakręty na sprzęgle itd. po prostu normalnie je użytkuje.