http://spidersweb.pl/autoblog/fso-musialo-upasc-historia/Uśmiechnąłem się pod wąsem, widząc ten wpis

Wszyscy wiedzą, jak bardzo Złomnik nie cierpi Polonezów. Na jego nieszczęście, mnóstwo osób wciąż te auta interesują i pośród wszystkich materiałów na Autoblogu, oraz jego kanale YT - te o polskiej motoryzacji zaliczają rekordową klikalność. Nienawidzący Polonezów Złomnik, z najwyższym obrzydzeniem opisał i objeździł zatem już prawie wszystkie wersje tego auta - borewicze, Caro wąskie i szerokie, sedana, Trucka, ostatnio Plusa.
Większość tych publikacji zawiera nieodłączny element tak zwanego "kręcenia beki" z polskich samochodów. Pocisk i szydera dobrze się klika. Wspominam o tym tylko na marginesie, ale jako fana FSO szczególnie mnie to mierzi. Był nawet taki okres, że zmuszony byłem zrobić sobie dłuższą przerwę od Autobloga - nie dało się już tego czytać, szczególnie komentarzy. Hejt na polskie auta wylewał się tam jak szambo; piszę "hejt", bo wpisy osób lubiących Polonezy / mających wyważoną opinię / konstruktywnie krytykujących bywały zakrzyczane przez gimbusów. Lakoniczne zdanie typu "auta FSO prosto z taśmy powinny trafiać do huty" dostawało kilka upvotów, klakierzy dodawali własne "złote myśli", wszyscy nawzajem się plusowali i tak się nakręcała tzw. karuzela spie**olenia. Ale nie o tym tutaj chciałem.
Jakiś czas temu Złomnik pochwalił się milionem czytelników Autobloga. Napomknął też, że wreszcie udaje mu się "monetyzować" swoje zainteresowania. Fajnie... było, bo od jakiegoś miesiąca-dwóch mam wrażenie, że interes nieco wytracił impet. Kolejne teksty zamiast ~500 "interakcji" miewają ich sto kilkadziesiąt, lub zgoła liczbę dwucyfrową. W komentach przewijają się zaś sugestie o kryptoreklamie VAGa. Co zatem robimy - Bieda zasiada do wpisu o fabryce FSO, publikujemy i od razu (na tą chwilę) 1.2 tys. kliknięć

Uwaga, przepowiadam przyszłość. W mojej wizji, Złomnik z kwaśną miną pozuje na tle kolejnego Poloneza (podsuwam nieśmigane jeszcze modele: Kombi, Cargo, Bella). A szczękający zębami Bieda wpełza w zimowe błotko pod Polskim Polskim Fiatem, o którego widzowie nie przestają się dopominać.
Czego serdecznie życzę
![;] ;]](http://forum.fsoptk.pl/Smileys/emoty/krzywy.gif)