ak was czytam to wychodzi typowy polaczek cwaniaczek... dla was prawo jest po to aby je omijać wszelkimi sposobami.
a co z prawem np. tych ktorzy maja prawo nie byc okradani z pieniedzy, ktorymi zasilane jest obce potomstwo ?
przeciez ich prawo jest lamane, czy pochylisz sie nad ich losem ?
czy jak typowy polaczek cwaniaczek przymkniesz na to oko i wybierzesz z bankomatu "swoje" wielokrotne 500+ jak co miesiac
![;] ;]](http://forum.fsoptk.pl/Smileys/emoty/krzywy.gif)
wiec nie cwaniakuj o polaczkach i prawie, bo twoje przyklady o przekraczaniu predkosci maja sie nijak do tematu dyskusji - to jest inny temat i inny problem
np. problem jest taki, ze nagle ktos każe mi przerejestrowac samochod, ktorym od początku roku przejechałem 178 km, za który jutro zaplace 370pln za OC,
ktory nie ma przegladu, bo jest remontowany

i przegladu nie przejdzie,
bez przegladu nie moge go przerejestrowac,
za brak przerejestrowania grożą mi karą nawet 1000pln, czyli mniej wiecej wartosc rynkowa - jezeli ktos chce kupic za 1000pln to sprzedam,
oczywiscie przerejestrowanie kosztuje, z przegladem (ktorego nie moge zrobic) to 3 stowy,
pisalem juz ,ze przejechalem tym autem 178km .... tak pisalem,
pomijajac, ze koszty sa absurdalne do sytuacji, ale w koncu utrzymuje mnóstwo cudzych bachorow, to mnie qrwa stac przeciez - jak mam spelnic ten obowiazek prawny tak zeby prawa nie zlamac, a jezeli musze zlamac to w ktorym miejscu,
przestrzeganie prawa lamiac prawo - ciekawy temat, taki akurat na habilitacje z systemow prawnych II świata