Autor Wątek: Czy do Poloneza da się załozyć instalację IV lub V generacji?  (Przeczytany 2990 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czy do Poloneza da się załozyć instalację IV lub V generacji?
« dnia: Kwiecień 14, 2011, 22:25:30 pm »

r900

• Gość
Pytanie może głupie, ale się nie znam, tym bardziej ze chodzi o silnik z wtryskiem Boscha.
A co mnie skłoniło do pytania? Ten artykuł: http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ceny/news/koniec-taniej-jazdy-na-lpg,1618516
Trzeba sobie jakoś poradzić, bo nie dopuszczam myśli że sprawnie technicznie auto nie bedzie mogło jeździć z powodu takich przepisów.

Odp: Czy do Poloneza da się załozyć instalację IV lub V generacji?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 14, 2011, 22:26:24 pm »

Offline Rafał

• Sympatyk
    • Renault Laguna I phII 1.9 dTi RXE+
Artykuł jest z 1 kwietnia i na tym powinniśmy zakończyć ten temat.
Były: Caro: 1.6 GLI Bosch, 1.4 GLI 16V, 1.4 GTI 16V, 1.6 GTI 16V, 1.6 GTC 16V 1997; Atu: 1.6 GLI Bosch 1997, Peugeot 106 1.0 Itinea 1997
Jest: Renault Laguna I phII 1.9 dTi 1999 RXE+

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 15, 2011, 20:30:04 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
artykul jest z 1 kwietnia ,ale pytanie z 14,
a wiec do gaznika to nie zalozysz ,ale juz do Boscha da sie zalozyc instalacje kazdej generacji ,
problem jest tego typu ,ze powyzej II gen robi sie drozej ,a V gen nie ma dedykowanej ,
jezeli bardzo lubisz swoj samohod to mozesz zalozyc IV gen, ale ciezko znalec gazownika ,ktory sie podejmie tego zadania ,
JA bede zakladal do swojego IVgen ,oczywiscie sam,
czesci do IV gen w boschu kosztowalyby jakies 1400pln ,wiec cena koncowa z montazem moze oscylowac w granicach 2000-2200pln
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 23, 2011, 21:22:22 pm »

kgracjank

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
mozesz zalozyc IV gen, ale ciezko znalec gazownika ,ktory sie podejmie tego zadania
- co to znaczy ?
Wydaje mi się, że to chyba zależy od regionu polski lub gazownika. Ja jestem z lubelskiego, jak miałem zakładać gaz do mojego byłego GSI to wręcz namawiano do IV gen. Nawet w jednym z warsztatów gdzieś daleko w kraju powiedzieli, że fazę ciekłą też mogą instalować. Odnośnie IV gen. każdy z nich wolał to instalować aniżeli założyć coś poniżej IV gen i mieć mnie na swojej głowie co 2 tygodnie.

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 23, 2011, 23:44:54 pm »

Offline zacekpl

• Sympatyk
  • Maniak RWD
    • PN 1.8 VVC '95/Sierra 2.0 '91/BMW 7 3.0 '92/ Opel Senator 2.6 92'
U mnie założenie sekwencji(IV gen) kosztuje 2000-2300 zł,  bez żadnych problemów.

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 24, 2011, 00:07:55 am »

Offline fafik

• ostroyebak okolosyberyjsky
  • Sympatyk
  • nASO DREAM TEAM
    • caro gld
    • http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO/Polonez_ATU/104429
U mnie założenie sekwencji(IV gen) kosztuje 2000-2300 zł,  bez żadnych problemów.
a na jakich podzespolach?
http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO/Polonez_ATU/104429
Mój polonez jest jak maybach- ręcznie składany :]
Gdyby w samochodach europosłów zamontować blokadę antydebilizmu z czujnikiem wykrywającym procent absurdu w procesie myślenia, musieliby wszędzie, biedactwa, zasuwać z buta.

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 02, 2011, 02:33:52 am »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
Wydaje mi się, że to chyba zależy od regionu polski lub gazownika. Ja jestem z lubelskiego, jak miałem zakładać gaz do mojego byłego GSI to wręcz namawiano do IV gen.
gwarantuje ci ,ze do GLI nikt by cie nie namawial do IVgen
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2011, 02:57:23 am wysłana przez KGB »
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.