Witam
Przedstawiam mojego Poldka z silnikiem Dieselka...i powiem jak dla mnie to po jezdzie wieloma polonezami (nie jezdziłem tylko 1.4 i 2.0) dla mnie to jedyny słuszny silnik włożony do poldka. Spalanie małe,bo średnio 6.5 litra maksymalnie 7.5 w zimie,a min.to pewnie 5.5 litra. Przebieg samochodu ok.194000. Kupiony od pierwszego właściciela lecz nie miałem okazji go poznać bo zmarł i samochód był spadkiem. Stał troche zaniedbany,ale do 2009 był garażowany(dopóki żył właściciel). Troche zastany. Ale udało mi sie go już doprowadzić do ładnego i zadowalającego stanu. Jeszcze tylko kilka poprawek i bedzie ładnie.
-silnik umyty
-autko zostało kompletnie wyprane
-kupione alusy (poddane renowacji)i nowe opony
-zmienione kierunki
-nowe światła przeciw mgielne
-nowy bak,czujnik paliwa przy okazji,nowe obejmy
-pełna konserwacja podwozia i drzwi
-nowe sprzegło docisk i łożysku(nowe łożysko a je słychać,moza szału dostać,ale to chyba taki urok...)
-pomalowane zaciski i nowe klocki przy okazji(jeszcze tylk cieknie mi jeden zacisk ,ale dziś sie za to biore)
-wypastowany
-zrobione zaprawki
-komplet owiewek
-nowy hak
-nowe pokrowce...
-i jeszcze kilka innych ale nie pamietam...
pisze to żeby nikt nie myslał że w takim stanie kupiłem te autko...bo jak było na allegro to długo nikto go nie chciał...a teraz ludzie na ulicy sie mnie pytają za ile sprzedam...
do zobaczenia na drodze i moze na zlotach....