Autor Wątek: Autodiagnostyka w Boschu?  (Przeczytany 1438 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autodiagnostyka w Boschu?
« dnia: Lipiec 10, 2011, 00:07:26 am »

Offline Sławek#1978

• Partacz
  • Klubowicz
    • Caro '96 OHV Turbo +1?? KM?? & Fiat Croma 1.9 JTD '09 120 KM - Holownik & Volvo V70 2.4T AWD '01 200 KM - "TurboŁoś"
Wiem koledzy ze było wiele razy na forum mówione że nie da się tego zrobić  w Boschach jednak ostatnio znalazłem pdf-a o systemach MonoMotronic i MonoJetronic i jest w nich opisana procedura autodiagnozy oraz kody błyskowe. Chyba że Polonez jest na tyle innym urządzeniem i zostało to wyłączone. Jest w tych materiałach także mowa o MonoMotronic-u MA 1.7. Czyżby było coś o czym nie wiemy?
Im dalej w blachę tym więcej rdzy...

Odp: Autodiagnostyka w Boschu?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 10, 2011, 00:17:17 am »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
a jak chcesz uruchomic blyskanie na 3 przewodach ? jeden to masa ,drugi sygnal ,a trzeci +12v ?
co proponujesz zwierac ze soba <lol>
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 10, 2011, 00:25:37 am »

Offline Sławek#1978

• Partacz
  • Klubowicz
    • Caro '96 OHV Turbo +1?? KM?? & Fiat Croma 1.9 JTD '09 120 KM - Holownik & Volvo V70 2.4T AWD '01 200 KM - "TurboŁoś"
Ja nic nie proponuje tylko pytam ;)

Początek tej procedury (tak jest tam opisane):

Cytuj (zaznaczone)
PROCEDURY AUTODIAGNOSTYCZNE
1. Odszukać gniazdo diagnostyczne umieszczone obok centralnego urządzenia sterującego.
2. Za pomocą odpowiedniej końcówki połączyć przewód próbny ze stykiem „2" gniazda.
3. Włączyć zapłon.
4. Połączyć przewód próbny z masą na 3 sekundy
.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 10, 2011, 00:30:31 am »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
czyli niby sygnał z masą,
na 3s ,ciekawe co sie wtedy zobaczy,
mozesz sprobowac i sie pochwalic co z tego wyszlo,mi to osobiscie do szczescia nie potrzebne ,bo ogrom informacji z blyskania jest "przytlaczajacy" juz w abimexie, a w boschu to juz wogole nie wiem co on moze sobie zdjagnozowac
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 10, 2011, 00:35:56 am »

Offline Sławek#1978

• Partacz
  • Klubowicz
bo ogrom informacji z blyskania jest "przytlaczajacy" juz w abimexie, a w boschu to juz wogole nie wiem co on moze sobie zdjagnozowac
Z tym się zgodzę, podane jest raptem 10 kodów.