Jakiś czas temu wymieniłem OHV + tarcza&docisk w pakiecie(stare) u siebie, i mam podobne wibracje na całej budzie czasami, + niemiłosiernie mi się sprzęgło ślizga po przejechaniu z ~10km(z powodu docisku pewnie który jak się okazuje ma jakieś ~25 lat)
A szmer/chrobotanie u mnie występuje też, winne tego jest łożysko które nie wiem po co zostało wysmarowane smarem przeze mnie(niepotrzebnie jak widać bo było znaaaacznie ciszej) przy okazji wymiany silnika, ale będzie musiało się męczyć, chyba że spadnie na niego łaska pańska i wymienie
.
U brata też występują(po mocnym nagrzaniu w gorący dzień, u mnie łatwiej trochę) wibracje które pojawiły się po wymianie samej tarczy sprzęgła, ja(nie pierwszy to piszę w tym temacie) szukałbym tutaj przyczyny skoro objaw występuje przy ruszaniu(pół-sprzęgło = tarcza skacze po zamachu = wibracje).
Bogatszy o tą wiedzę zrzucę skrzynie i wymienię na stary(ale w lepszym stanie) zestaw tarcza+docisk i doradzam myśleć nad tym samym(wymienić sprzęgło), chyba że 5 wymiana nic nie daje to szukać dalej.