Autor Wątek: Alarm cheetah  (Przeczytany 1903 razy)

Alarm cheetah
« dnia: Wrzesień 27, 2011, 21:22:23 pm »

Offline Sławek#1978

• Partacz
  • Klubowicz
    • Caro '96 OHV Turbo +1?? KM?? & Fiat Croma 1.9 JTD '09 120 KM - Holownik & Volvo V70 2.4T AWD '01 200 KM - "TurboŁoś"
Mam pytanko odnośnie tego alarmu, jaki to dokładnie model. Kumpel złomuje polda z takim alarmem więc szkoda żeby szedł ana złom ale nie wiem jaki to model (żeby potem znaleźć schemat do tego) Na syrence pod maską jest tylko oznaczenie Cheetah CH - 129.
Im dalej w blachę tym więcej rdzy...

Odp: Alarm cheetah
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 27, 2011, 21:41:24 pm »

Offline Buźka

• Sympatyk
    • Klimatyzowany Caro Plus 1.6 GSI '01
Słuchaj,nie wiem,jak będzie ze schematem do tego,ale najlepiej,jak sam sobie go ładnie wytniesz i od razu poznaczysz wszystkie przewody,gdzie co idzie.Wtedy nie powinno być najmniejszego problemu z podłączeniem go u Ciebie.Jak będziesz wiedział co do czego,to taki prosty schemat możesz sobie sam "uczynić"  :] Nie bój żaby.Ja jak wycinałem alarm z mojego starego poldka,to sobie nic a nic nie poznaczyłem,a po samych kolorach,to gó*no wiadomo i teraz może być problem z przeszczepieniem go do innego auta.Nie jestem specjalistą od alarmów,więc mógłbym mieć problem.  <uoee> <uoee>

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 27, 2011, 21:58:46 pm »

Offline Sławek#1978

• Partacz
  • Klubowicz
    • Caro '96 OHV Turbo +1?? KM?? & Fiat Croma 1.9 JTD '09 120 KM - Holownik & Volvo V70 2.4T AWD '01 200 KM - "TurboŁoś"
Chyba tak zrobię tylko jest jeszcze mały problem: w jakim miejscu(-ach) może być przypuszczalnie zamontowana centralka od tego alarmu? A i co właściwie powinienem wymontować? Centralkę alarmu i centralnego zamka, siłowniki, syrenkę i coś jeszcze?
Im dalej w blachę tym więcej rdzy...

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 27, 2011, 22:05:30 pm »

AdamSsS

• Gość
Sprawdź czy alarm nie miał jeszcze czujników .

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 27, 2011, 22:07:27 pm »

Offline Buźka

• Sympatyk
    • Klimatyzowany Caro Plus 1.6 GSI '01
Centralka może być gdzieś pod deską w pobliżu bezpieczników,albo np. za konsolą środkową.Posprawdzaj,poszukaj,a znajdziesz.Wyciągnij wszystko,co tam będzie szło.Nad przednimi drzwiami,w rogu przy szybie u góry,powinny być czujniki ruchu,też je weź.Z przodu na tej górnej belce,gdzie zatrzaskuje się klapa może być taki włącznik,podobny do tych w drzwiach od oświetlenia,tylko większy,też go weź.Taki podobny może być też z tyłu.Nie jestem ekspertem,więc nie wiem,co akurat ten model posiada,ale przeważnie takie bajery są.Pilota nie zapomnij  :P :P

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 29, 2011, 01:00:59 am »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Albo dwóch pilotów... Tak mi przyszło do głowy, że jeśli owa syrenka pod maską jest dość duża i wychodzi z niej sporo przewodów, to może ona być w jednej obudowie z centralką. Taki sposób konstruowania alarmu był w swoim czasie dość popularny.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2011, 05:09:43 am wysłana przez Grzech#1938 »
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap