Autor Wątek: Help me! - kierunkowskazy  (Przeczytany 2533 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Help me! - kierunkowskazy
« dnia: Listopad 09, 2004, 17:31:24 pm »

Aferq

• Gość
Jak wrzucam kierunkowskazy badz awaryjne, cyka w centralce przekaznik, ale nic (nawet kontrolki) nie swieca. ktos wie gdzie szukac usterki?

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 09, 2004, 19:30:16 pm »

Czaku

• Gość
A zarowki masz dobre:?

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 09, 2004, 19:40:36 pm »

Ricky Martini

• Gość
W centralce tzn.? od alarmu?

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 09, 2004, 22:39:47 pm »

wojaczek

• Gość
jak nie swieci kontrolka na desce wskaznikow to znaczy ze Twoj krazownik ma spalona ktoras z zarowek, ewentualnie ktoras z nich nie swieci z innego powodu. tak bylo u mnie.
jezeli to nie to ( a nie swieci na lewym i prawym czy tylko na jednym?) to moze podswietlenie kontrolki kierunkowskazu?

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 09, 2004, 23:00:05 pm »

Goliat#1834

• Gość
ja miałem podobnie i jak zaczołem grzebac w kablech bo dostac sie do tego ustrojstwa to nie takie proste to nagle zaczeło działac i działa do tej pory i niewiem co to było moze pogibaj wiazka kabli moze pomoze jak u mnie

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 10, 2004, 03:08:59 am »

Kaczor

• Gość
U mnie złącza przy bezp. śniedzieją (zarówno na samych bezp. jak i na kablach).
W sumie to u mnie praktycznie wszystkie problemy z elektryką są przez zaśniedziałe kontakty (nawet się plastiki wytapiają). Gdyby dupki w fso przesmarowały złącza i skręciły jak należy to, co trza, to bym miał św. spokój!

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 17, 2004, 22:56:31 pm »

MAH

• Gość
Sprawdz przelacznik świateł  awaryjnych
i sprawdz czy na przerywaczu przewody maja dobry styk

pozdowionka  :D

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 17, 2004, 23:04:28 pm »

Bedzio#1833

• Gość
jak sie spali ktoras z zarowek to kierunki zaczynaja cykac z podwojna predkoscia

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 18, 2004, 00:12:33 am »

Offline Sterciu

• Sympatyk
zalezy co masz za auto
jak poldka to który to model
bo te nowsze poldki chyba od MR93 miały urzadzenie mikroprocesorowe , a w starszych typach był taki walcowaty przerywacz i zreguły to on padał i kierunki nie świeciły
Pozdrowionka ;)
Kiedyś był 125p oraz dwa Plusy - rover i ohv.

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 02, 2005, 17:51:24 pm »

Pawloo

• Gość
wła?nie dzisiaj to samo mnie spotkało. Brak kierunków lewych, prawych i awaryjnych. Dotego jeszcze jak wł?czę ogrzewanie tylnej szyby to co? brzęczy w okolicach bezpieczników. Tak wogóle to gdzie jest przeka?nk od kierunków. Mam caro plusa GLI  na boshu.

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 24, 2007, 19:04:21 pm »

Jarda

• Gość
Przeszukałem forum, ale nic nie znalazłem na ten temat, więc podbijam ten... mam taki problem z kierunkami, że jak je załącze to nie mrugają tylko świecą się ciągle. Tak samo awaryjne. Jak się włączy i wyłączy awaryjne dwa trzy razy, to w ogóle się nie świecą kierunki, ale po powtórzeniu operacji znów się święcą ciągle... niby na razie to żaden problem, bo efekt migania można uzyskać machając dźwigienką kierunkowskazu :D , ale na dłuższą mete trzeba będzie chyba coś z tym zrobić.
Był bym wdzięczny za wszelką pomoc w tej sprawie.

« Odpowiedź #11 dnia: Maj 24, 2007, 20:25:11 pm »

e_gregor

• Gość
Pewnie padł Ci ten moduł od sterowania kierunkowskazami. To taka mała puszczecka jak paczka fajek. Keśli masz starszego polda to siedzi ona pod dechą z lewej strony kolumny kierowiczej. Czasem żeby do niej dojść trzeba wyjąć zegary.

« Odpowiedź #12 dnia: Maj 25, 2007, 23:56:33 pm »

Jarda

• Gość
Dzięki! O dziwo po uruchomieniu wozu następnego dnia wszystko działało normalnie  :shock: