tylko ma malutką purchawkę na rancie no i nie pod kolor ale to nic
Jak wychodzi jej rdza spod lakieru na rancie to już ciężko się będzie skutecznie tej rdzy pozbyć, bo ta właśnie mała purchawka oznacza, że rdza weszła w zagięcia blach i będzie sobie to rdzewieć dalej, mimo że Ty to zeszlifujesz z zewnątrz. No ale na rok, dwa styknie.

Ja dzisiaj dolałem za 120 zł benzyny na Bliskiej, po 5,77 zł/litr, najtaniej jak w okolicy znalazłem, bo norma to 5,87 zł/litr, no i dolałem pół butelki dodatku do silników zasilanych LPG firmy STP, po promocji wyrwanego za 8 zł/buteleczkę w Netto.
Wywaliłem syrenę alarmu spod maski, bo i tak kiedyś ukradli mi komplet kluczy z jedynym pilotem i jedynym kluczykiem wyłączającym alarm (zamek znajdował się w syrenie), tylko niepotrzebnie zajmowała miejsce pod maską i szpeciła. Przy okazji przetarłem pod maską szmatką blachy uwalone olejem układu wspomagania, bo cybanty trzymające węże gumowe do zbiorniczka chyba powoli mówią papa, i sączy się stamtąd olej brudząc wszystko dookoła.
Zauważyłem że zaczął mi zaznaczać teren olejem silnikowym, gdzieś jest wyciek i wypada na uszczelkę miski olejowej albo simmering przedni wału korbowego, bo też jest uwalone wszystko olejem u dołu pokrywy kół rozrządu, drążka stabilizatora no i miska jest cała mokra, a poziom oleju nieco spadł. Niedługo zbliża się wymiana oleju to przy okazji zmieni się w miarę możliwości wszystkie uszczelniacze w tej okolicy.