Autor Wątek: Stacyjka PN Plus  (Przeczytany 3378 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Stacyjka PN Plus
« dnia: Styczeń 19, 2012, 18:42:39 pm »

Offline MichalFSO

• Sympatyk
    • PN Caro + 1.6GLI
Z racji tego iż wymieniłem sobie deche rozdzielcza z minusowej na plusową to dołożyłem również do tego wymiane kolumny kierowniczej ze stacyjką. Mój problem polega na tym iz nowa stacyjka (plusowa) wyłącza mi cały obwód po przekręceniu na START (tzn. gasna swiatła, dmuchawa, podswietlenie zegarow, klawiszy) ale rownież obwod zapłonowy  <co> (przez chwile nie ma iskry) i auto nie odpala na tzw. dotyk  (wczesniej tak było) . Na starej stacyjce jak piłowałem rozrusznikiem wszystko przygadało ale świeciło. Nie wiem teraz czy  jest jakis na to patent zeby bylo tak jak dawniej na nowej stacyjce???
Polonez lepszy niż myślisz!!!

Odp: Stacyjka PN Plus
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 19, 2012, 19:00:27 pm »

Offline zastava

• Sympatyk
    • Fso Polonez Atu Plus 1.4 Rover / Caro 1.6 GLI / 3x Zastava1100p/ FSO 1500c
    • domki
Bo w plusach przy uruchamianiu silnika odcina zasilanie na niepotrzebne rzeczy (światła, radio, nawiew) A zostaje bardzo mało - głównie rozrusznik i pozycja. Jednak jeżeli ci rozłącza podczas odpalania to może być też spowodowane blaszką w stacyjce - lubi się wycierać i nie zawsze łapie przy przekręcaniu na start, miałem to u siebie już 2 razy. jeżeli to wina tej blaszki to albo wymiana, albo rozbierasz stacyjkę, wyciągasz blaszkę, czyścisz ją i odpowiednio traktujesz młotkiem i przecinakiem :)

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 19, 2012, 19:07:53 pm »

Offline MichalFSO

• Sympatyk
    • PN Caro + 1.6GLI
Wiesz podłączylem chyba 3 stacyjki i bylo to samo.

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 19, 2012, 19:11:55 pm »

Offline zastava

• Sympatyk
    • domki
To musisz pobawić się z kablami. musisz poszukać tego który w obu pozycjach ma prąd (zarówno na włączonym zapłonie, jak i na rozruchu) Bo raczej mało realne abyś trafił 3 stacyjki z wytartą blaszką :/ Chociaż patrząc z własnego auta to mi ten problem średnio raz na rok się powtarza - jutro też będę to naprawiać.

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 19, 2012, 19:14:24 pm »

Offline MichalFSO

• Sympatyk
    • PN Caro + 1.6GLI
a dokładnie ktora to blaszka mozesz zrobic jakies fotki??

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 19, 2012, 19:58:15 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
blaszka,ktora siedzi w srodku kostki stacyjki ,
trzeba rozebrac,zeby zrobic foto ;]
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 19, 2012, 20:58:59 pm »

Offline zastava

• Sympatyk
    • domki
blaszka,ktora siedzi w srodku kostki stacyjki ,
trzeba rozebrac,zeby zrobic foto ;]

Dokładnie :) Jutro pewnie się za to zabiorę więc mogę Ci pstryknąć foto.

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 19, 2012, 21:59:36 pm »

Offline Kris_phone_xp

• Sympatyk
    • Atu'96 GLI Only PB WhiTe & RoSt & Omega A'92 + LPG with BLOS
Bo w plusach przy uruchamianiu silnika odcina zasilanie na niepotrzebne rzeczy (światła, radio, nawiew) A zostaje bardzo mało - głównie rozrusznik i pozycja. Jednak jeżeli ci rozłącza podczas odpalania to może być też spowodowane blaszką w stacyjce - lubi się wycierać i nie zawsze łapie przy przekręcaniu na start, miałem to u siebie już 2 razy. jeżeli to wina tej blaszki to albo wymiana, albo rozbierasz stacyjkę, wyciągasz blaszkę, czyścisz ją i odpowiednio traktujesz młotkiem i przecinakiem
w moim atu - też mam te odcinanie a mam starą deskę/stacyjke, więc to chyba nie tylko w plusach:P

"Koło jest okrągłe i ma dwa końce"hahahah

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 20, 2012, 15:49:17 pm »

Offline MichalFSO

• Sympatyk
    • PN Caro + 1.6GLI
Dokładnie  Jutro pewnie się za to zabiorę więc mogę Ci pstryknąć foto.
Fajnie

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 22, 2012, 16:03:37 pm »

Offline zastava

• Sympatyk
    • domki

Proszę. Niestety dopiero dziś. bo na grzebałem się z tym badziewiem, aby to znowu uruchomić. Działa u mnie znowu, ale już zamówiłem nową kostkę bo 4 naprawy moja kostka nie przeżyje:
http://allegro.pl/kostka-stacyjki-matiz-nexia-espero-polonez-nowa-i2062431328.html