Autor Wątek: Ramka gumy zmiany biegow  (Przeczytany 2800 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ramka gumy zmiany biegow
« dnia: Czerwiec 20, 2012, 15:33:30 pm »

Offline bear2493

• Sympatyk
    • Polonez Caro +
Czesc :)

Od dluzszego czasu guma ktora oslania drazek zmiany biegow i jest doczepiona do calego panelu odpadla od niego. Zauwazylem ze do tej gumy jest taka jakby ramka do ktorej "chyba" jest przyklejona ta guma. Wiecie moze czy da rade takowa ramke dokupic czy jest ona juz klejona razem z ta guma? W dodatku ta ramka polamala sie i  nie mam pojecia jak to bylo zlozone. Chodzi o ta gume:
http://ustron.olx.pl/oslona-drazka-zmiany-biegow-polonez-iid-314653497

Odp: Ramka gumy zmiany biegow
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 20, 2012, 15:44:39 pm »

Offline Buźka

• Sympatyk
    • Klimatyzowany Caro Plus 1.6 GSI '01
Ta ramka ma takie  "dzyndzle" które załapują za plastik konsoli i nie pozwalają właśnie się jej wysuwać.Poszukaj na szrocie i wyciąg.Guma nie jest do tego w żaden sposób klejona,tylko po prostu jest zakładana na to i wciskana razem.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 20, 2012, 17:09:42 pm »

Offline Michał

• Sympatyk
    • Caro 1.6, LEXUS IS
Też mi się kiedyś połamała ;p Za 10 kupiłem nóweczke ;) Guma siedzi na takich zaczepach a w konsole wchodzi na wcisk na jakiś taki zatrzask ;p

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 20, 2012, 19:07:48 pm »

Offline wrb#1974

• Klubowicz
    • Polonez Caro 1993. FIAT DOHC 1,6 "kwadrat". poległ w mojej obronie, w walce z przeważającymi siłami wroga.
ta guma jest tak sztywna i ciężka że wyrywa ramkę z jej gniazda. później ząbki się odginają i już nawet chwili nie trzyma. to jest źle pomyślane. próbowałem różnymi sposobami to wzmocnić- nic nie daje. najlepiej chyba zrobić ze skóry.
Świat dla wszystkich, Polska dla Polaków. to nie rasizm, to prawo do bycia Panem we własnym Domu.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 20, 2012, 19:33:40 pm »

Offline bear2493

• Sympatyk
    • Polonez Caro +
No a wlasnie moim zdaniem ta gumowa wyglada lepiej i niechcialbym jej zmieniac. Co do ramki to dzis obejzalem to wszystko i zauwazylem ze prawdopodobnie ramka jest przykrecana do panela 4 srubami. U mnie zostaly same uchwyty ze srubami wiec nic panelowi sie nie stalo. Na gumie mam tylko jeden gumowy zaczep ktory jest juz dosc bardzo zmeczony.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 20, 2012, 19:42:54 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Tyle, że Ty masz Plusa i tam nie powinno być ramki i nie powinno być gumy, tylko zwyczajny skórzany mieszek.
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 20, 2012, 19:53:12 pm »

Offline bear2493

• Sympatyk
    • Polonez Caro +
Dziwne bo samochod zakupilem od dziadka ktory wyjezdzal nim raz w tygodniu do kosciola. Watpie aby modzil go i zmienil mu panel razem z guma.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 20, 2012, 20:03:19 pm »

Offline kuba92

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1.4 GLI 16v Orciari
próbowałem różnymi sposobami to wzmocnić- nic nie daje

Przedłużyć jakimiś blaszkami albo plastikami te oryginalne ząbki i się trzyma tak mocno, że problem potem ściągnąć. :)

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 20, 2012, 20:12:08 pm »

Offline bear2493

• Sympatyk
    • Polonez Caro +
Jutro pojade do sklepu i ogarne czy da sie takowa dokupic. Tylko ciekawe co z ta guma i jak ja sie mocuje do tej ramki. Bo u mnie ona ma jeden tylko zaczep ktory jest naderwany do polowy. Czyzby wymiana i gumy?

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 20, 2012, 20:14:00 pm »

piciek

• Gość
Dziwne bo samochod zakupilem od dziadka ktory wyjezdzal nim raz w tygodniu do kosciola.
http://www.youtube.com/watch?v=idbElBSicvo