Autor Wątek: problem z inst elektryczn?  (Przeczytany 2104 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z inst elektryczn?
« dnia: Grudzień 03, 2004, 09:57:50 am »

nils

• Gość
wygl?da na to że w czasie jazdy zmienia mi się napięcie w inst. elektrycznej. Objawia się to przygasaniem ?wiateł i pod?wietlenia deski (zwłaszcza przy wieczornej je?dzie jest to widoczne). Nie gasn? całkiem tylko raz b. jasno a raz przyciemnione. Na postoju nie zauważam tego. Ładowanie akumulatora jest ok.
Jaka może być tego przyczyna? Może kto? mi pomoże...

nils

« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 03, 2004, 10:54:05 am »

drucik#1814

• Gość
radzę sprawdzić:
punkty masowe na silniku i karoserii
regulator napięcia, je?li jest na alternatorze
naci?g paska

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 04, 2004, 02:30:15 am »

vollvo#1821

• Gość
no ja tak samo jak przedmówca

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 04, 2004, 12:27:55 pm »

gifek

• Gość
zapewne gdy dodajesz gazu to ?wiatła swica lepiej a gdy chodzi na niskich obrotach to ?wici jak by ?wiczkami... -tez tak miałem .. :d ale nie ma sie co przejmowac poprostu ma wieksze ładowanie gdy ma wyzsze obroty.. - tak mi sie wydaje..

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 04, 2004, 12:41:44 pm »

zort#135

• Gość
Ja też mam tak, że po wci?nięciu hamulca przygasa mi deska rozdzielcza. Wymieniłem łożyska w alternatorze, regulator napięcia, szczotki... Ładowanie jest rzędu 60A / 14V ... i co??? I tak przygasa... A instalacja jest ok...

Po pierwsze sprawd? ładowanie, powinno być na poziomie 13.8-14.4 V

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 04, 2004, 22:05:18 pm »

yataman77

• Gość
Ja też mam tak, że po wci?nięciu hamulca przygasa mi deska rozdzielcza                                                                                                                    spowodowane jest to zwiekszonym poborem pradu przez swiatla stopu i jest to normalny objaw

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 04, 2004, 23:14:29 pm »

Chudson

• Gość
To niejest normalny objaw, to jest objaw kiepskiej instalacji elektrycznej i dużych spadków. Niestety trudno co? z tym zrobić. Oprócz dobrego alternatora (najlepiej od plusa b?d? mr93 jeżeli mamy starszy )  trzeba by polutować wszystkie poł?czenia wtyczek , dodać przeka?nik na stacyjkę żeby pr?d nie szedł prosto przez ni?,  a  i tak nie możemy być pewni że kable instalacji nie za?niedziały  i dalej będzie przygasać.

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 14, 2005, 18:42:11 pm »

goœć

• Gość
mam problem z instalacj? elektryczn? w polonezie caro 1,6 GLI rok prod. 1995    
nie pal? się swiatła pozycyjne przednie a przy wł?czeniu ?wiateł mijania gasn? tylne pozycje. może kto? wie co mogło się stac

xxxlw@vp.pl

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 14, 2005, 20:38:54 pm »

pluton_14

• Gość
Sproboj wymienic wlacznik od swiatel.

PZDR Pluton