Autor Wątek: Środek na styki, kostki i inne podobne połączenia.  (Przeczytany 2179 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Środek na styki, kostki i inne podobne połączenia.
« dnia: Lipiec 26, 2012, 21:21:37 pm »

Offline CSR_GTI

• Sympatyk
    • Honda Civic VI
Problem polega na tym że rzadko użytkuję auto (ale jest garażowane) i zaczeło sie coś chrzanić. Obroty ma około 800, czasami przydusza sie po wciśnięciu gazu i inne takie duperele jak np brak masy w tylnej lampie. Napięcie na akumulatorze 14.2v a do pompy paliwa dochodzi tylko 11.7v.

Popsikałem styki które tylko mogłem preparatem "Kontakt S" - trzymał pięknie niecały 1000 :d ale to na długo nie pomogło. Jest jakiś lepszy preparat który poprawi łączność?

Odp: Środek na styki, kostki i inne podobne połączenia.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 26, 2012, 23:09:50 pm »

Offline FaZi

• Sympatyk
    • Polonez, Mercedes, Fiat 125p
sprobuj moze ISOL. Ogolnie "konserwuje" styki :) bo kontakt tylko przeczyszcza na jakis czas.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 26, 2012, 23:47:37 pm »

Offline wrb#1974

• Klubowicz
    • Polonez Caro 1993. FIAT DOHC 1,6 "kwadrat". poległ w mojej obronie, w walce z przeważającymi siłami wroga.
każdy konektor po oczyszczeniu, smaruję pastą miedzianą. zabezpiecza przed utlenianiem i zapewnia dobry kontakt.
Świat dla wszystkich, Polska dla Polaków. to nie rasizm, to prawo do bycia Panem we własnym Domu.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 27, 2012, 00:07:11 am »

Offline CSR_GTI

• Sympatyk
    • Honda Civic VI
Te małe piny jak od koputera jak posmaruje miedzią to boje sie że będzie stykać aż za bardzo - miedzy sąsiednimi ...ale spróbuję

W sumie do pompy to można pociągnąć nowy przewód plusowy, masę z nadwozia... dać bezpiecznik przy akumulatorze, zrobić przekaźnik żeby sie włączało wtedy kiedy powinno...

będę kombinował

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 06, 2012, 23:01:16 pm »

Offline RzR

• Sympatyk
    • Atu + Dżi Ti Aj
Fazi dobrze prawi Isol działa o wiele lepiej niż wszelkie wódy i inne kontakty.