Autor Wątek: Różnica w wykładzinach  (Przeczytany 3920 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Różnica w wykładzinach
« dnia: Sierpień 08, 2012, 19:13:19 pm »

Offline Michał

• Sympatyk
    • Caro 1.6, LEXUS IS
Cześć
Jestem w trakcie całkowitej wymiany wnętrza u mnie w poldku i że przednia wykładzina została ta co miałem oryginalna to wszystko spoko, ale tą środkową pod nogami z tyłu musiałem wymienić i kupiłem inną też od poldka ( nie mam pojecia tylko jakiego ) która okazała się jakaś inna bo przy próbie włożenia nie pasuje ... Niby kształt ten sam ale jest całkiem spora różnica w dziurach na zapięcia od pasów. To możliwe że po prostu ta wykładzina nie pasuje i muszę szukać innej czy ja coś nie umiem jej dobrze założyc ? :P
Mój poldek to Caro z 96 ;)

Odp: Różnica w wykładzinach
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 08, 2012, 20:04:38 pm »

Offline Arti28

• Sympatyk
    • FSO Polonez Caro 1996r. 1.6 16V GLI
Na pewno przednia wykładzina różni się pomiędzy plusem a minusem tylne jeśli się nie mylę powinny być takie same  ;> A wyjmowałeś tą wykładzine sam z Poloneza  czy kupiłeś ją od kogoś moze to z DFa ? http://allegro.pl/wykladzina-dywan-podlogi-tyl-polonez-nowy-gladki-i2510209971.html
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2012, 20:11:19 pm wysłana przez Arti28 »

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 08, 2012, 20:14:22 pm »

Offline Michał

• Sympatyk
    • Caro 1.6, LEXUS IS
Nie wyciągałem sam, kupiłem i na 95 % polonezowa  ;p
No bo właśnie ta z bagażnika też nie zgadzała mi się z dziurkami na śruby. Ale jestem zmuszony wymienić bo na moją oryginalną wylała się kiedyś farba olejna no a ta co juz dawno kupiłem nie pasuje  :d

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 09, 2012, 07:58:08 am »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
Ja jak roiłem konserwację swoich aut to nawet wyjęta i ponowie włożona wykładzina nie pasowała... Szczególnie jeśli bawiłeś się z wygłuszeniami filcowymi. Ja u siebie popodkładałem po jednej warstwie i już mam "nadmiar" tych wykładzin przy progach...
W bagażniku może w delikatnie innych miejscach były kręcone śruby bo wątpię żeby robiła to maszyna, a człowiek to zawsze może się pomylić o te kilka mm... Przykręcić w miejscu otworów w tapicerce i będzie ok. Najwyżej polonezowi przybędzie kilka dziur...
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 09, 2012, 13:50:30 pm »

Offline michau

• Sympatyk
  • rover team
nie pasuje bo byly inne...
ja u siebie wyrzucalem wykladziny starego typu i wkladalem z minusa po lifcie [z wykladzina podlogowa nowego typu] razem z wykladzina bagaznika, jednoczęsciowa podsufitka itp ;) u mnie tez otwory na pasy nie pasowaly musialem dziury robic. po prostu w 96 najpierw nastapila zmiana podsufitki a pod koniec roku wykladzin podlogowych, tak samo wykladziny bagaznika sa ciute inne te nowsze :) dla mnie szczegóły ale nie wiele osob o tym wie ;)
jak cos to mam komplet wykladzin z przed liftu w bdb stanie z mojego , tylko ciekawe jakiego typu Ty masz. pokaz fakture materialu na wykladzinach to Ci powiem :)
in garage : 1.4 16v, 1.5 8v  1.6 16v, 1.8 16v VVC, 2.0 OHC, 2.0DOHC
czy da się więcej? ;)

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 09, 2012, 13:58:32 pm »

Offline Daniel#1981

• Klubowicz
    • Polonez atu+ 1.4 98, 125p 1.8 16V 88
W swoim 96 też miałem problem z mocowaniami na pasy, po prostu w minusach były różne rodzaje pasów sabelt itp, napinacze montowane w innych miejscach.
1.4 GLI 16V

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 09, 2012, 16:36:31 pm »

Offline Michał

• Sympatyk
    • Caro 1.6, LEXUS IS
Ta moja wykładzina której potrzebuje wygląda o tak ;)

Jest taka jakby bardziej miękka od tej co nie pasuje  ;p

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 09, 2012, 23:27:32 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
W swoim 96 też miałem problem z mocowaniami na pasy, po prostu w minusach były różne rodzaje pasów sabelt itp, napinacze montowane w innych miejscach.

Nie sądzę, bo otwory i przetłoczki w karoserii od początku są w tych samych miejscach.

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 10, 2012, 12:03:40 pm »

Offline mruk1313

• OHV-FSO HEKO TEAM
  • Sympatyk
  • 19 lat z FSO
    • FSO POLONEZ CARO+ 1.6GSI 1998r. 60tyś km... i coś jeszcze x2......
na pewno starsze roczniki przed 91 rokiem ( przed Caro) miały inną fakturę materiału, tę co Ty prezentujesz tak jak by od 91 do 96 roku, lecz spotkałem się z taką 97 roczniku, dopiero w Plusie od połowy 97 delikatnej zmianie uległ materiał ( taką co Ty prezentujesz mam w Caro z 93 roku, właśnie jest  miękka).
Odnośnie pasów to się zgodzę bo trafiały się różne , ale z reguły były mocowane przednie na płaskownikach i nie było problemów z montażem wykładziny, w plusie spotkałem się z prętowymi i płaskownikami, ale z reguły miejsca są te same od początku produkcji ,ale widziałem na własne oczy jak koleś założył ze 125p do Plusa dywan cały i do bordowy i wszystko pasowało. Może wykładziny różniły się w Trucku  i po prostu trafią się od niego.

FSO cars from POLAND
...........3xFSO.........

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 10, 2012, 12:35:25 pm »

Offline michau

• Sympatyk
  • rover team
to jest wlasnei wykladzina starego typu a pewnie kupiles nowego typu ;) mowie u mnie na paasy dziury sie nie pokrywaly, te w kabinie mam od atu minusa 96 a do bagaznika mam z caro minsa 96 ;)
in garage : 1.4 16v, 1.5 8v  1.6 16v, 1.8 16v VVC, 2.0 OHC, 2.0DOHC
czy da się więcej? ;)