Zgadza sie, cewka jest zdejmowalna, przynajmniej u mnie - Landi Renzo. Dzwoniłem do gazmajstra i okazało sie że sprawn? używan? za 10zł, ale będzie dopiero w piatek czyli dzisiaj. Tak więc zrobiłem sobie pompkę od paliwa (robie j? co roku jak w końcu co? wleje i wtedy zawsze okazuje sie że po roku pracy na sucho siada albo przepona, albo głowiczka-zaworki) i pojechałem dzisiaj do niego. Niestety przy mnie zjechał na maxa t? grn? zakrętkę od cewki i jej nie rozkręcił. Wkurzyłem sie i pojechałem do garażu, wyj?łem cały elektrozawór z obudow? filtra, ?ci?łem plastyk w ktry wtopiony był ten nieszczęsny konektor, przylutowałęm do niego kabel i zrobiłem dalej konektor na masę i wszystko działa. Miałem tylko troche stracha jak spuszczałem gaz z przewodów, takie cienkie przewody, a trochę sie tam jednak mie?ci pod ci?nieniem. Nie miałem jak ich opróżnić inaczej - brak drugiej osoby która odpaliłaby mi auto podczas gdy ja bym spinał masę z resztk? konektora. Tak więc w sumie naprawa tej cewki kosztowała mnie 0 zł, ale naprawa pompki paliwowej i przymusowe tankowanie to w sumie 70zł. Ech takie życie, no ale czego Ja? sie nie nauczy tego Jan nie będzie umiał.