pewności nie ma nigdy, ale poprzekładałem z innego poldka i dalej to samo było. Na nowych kablach ełckich i na trzech różnych kompletach świec (nowych) też to samo było. Zapomniało mi się o cewce, ale przyszły pierwsze mokre dni i siłą rzeczy sobie przypomniałem bardziej

Dodam jeszcze, że po sugestii, że to cewka - pozdejmowałem kable i się okazało, że styki od cewki są w stanie agonalnym. Pordzewiałe są, kabel trzyma się bardziej przy pomocy gumki niż na ten "klik". Pewnie kiedyś się ponalewała woda i skorodowały po prostu. Nie mniej poczyściłem te styki, w odrdzewiaczu się pokisiły, później poczyściłem i po odpaleniu było z godzine rewelacja. Teraz praktycznie jest tak samo jak było.
Kwestia teraz jaką cewke kupować... boscha czy zamienniki?
No i jeszcze pytanie czy ta cewka musi być przykręcona w tym miejscu dedykowanym czy można ją tylko zasilić z tej wtyczki , podłączyć kable i porobić testy czy to na pewno cewka? Przełożyłbym sobie z innego poldka po prostu - tylko u mnie demontaż cewki to wyższa ekwilibrystyka, bo silnik siedzi w dużym fiacie, ale w okolicy cewki mam reduktor od gazu, krokowca, zbiornik od wspomy i milion innych rzeczy.