Autor Wątek: drzwi  (Przeczytany 3197 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

drzwi
« dnia: Grudzień 30, 2012, 01:14:22 am »

grzesiek1981

• Gość
witam wszystkich zadam pytanie mam w kupnie drzwi od poloneza atu i czy po zamontowaniu do caro 92 pasuja??beda jakies roznice beda sie zgrywac z błotnikami           moze głupie pytanie ale nie moge wyszukać odpowiedzi pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2012, 01:17:06 am wysłana przez grzesiek1981 »

Odp: drzwi
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 30, 2012, 03:46:20 am »

Offline maciejowski

• Sympatyk
    • 125p '75 | 125p '78 | 125p '80 | 125p '90 | 126p '78 | caro '96 x2 |
przednie pasują, tylne nie.
Cytat: KGB
wtedy moze okazac sie ,ze pelno Nm ,a jakoby zadnego nie bylo - jedna malutka przekladnia ,tak wiele ubylo ...

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 30, 2012, 09:07:51 am »

Offline Grzesiek

• elektryk wysokich napięć
  • Sympatyk
  • FSO Podlasie
    • Caro R4 Turbo EMU Black 500+
    • 12.09 Performance
tylne nie.
W takim razie pokaż przynajmniej jedną różnicę pomiędzy drzwiami tylnymi od atu, a dzrwiami od caro (oprócz zawiasów oczywiście).
Bo jako część powinny być zamienne, ponieważ są identycznie jak w caro.
banned napisał: spędziłem tyle a tyle dni, budując coś co działało źle, ale za to mogłem się pochwalić na forum
>>500.6KM/562.7Nm https://youtu.be/pUEHL-NOYAI
Polonez R4T 100-200km/h w 5,5s
1/4 ET: 12.384s@195.12 km/h 13,192s @189,8km/h 13,015s @177,4km/h
Polonez? Tylko w Turbo.

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 30, 2012, 23:53:10 pm »

grzesiek1981

• Gość
witam to jak to jest z tymi drzwiami ???te zawiasy to przeciez moge załozyc od moich starych drzwi do tych z atu tak samo boczne tapicerki.bo chce odrestaurowac swojego poloneza kolor biały numer lakieru L-74(ile potrzeba farby na pomalowanie całego poldiego???) a te atu sa tez białego i bedzie lepiej sie pokrywał nowy lakier tylko mam problem bo brat wymontował instalacjer elektryczna na złom poldek był na gazniku 1.5GLE 1992 rok i czy moge zamontowac instalacje od nowszego ale tez na gazniku z 1994roku a jak jest z zegarami musze kupic nowe okragłe z wiazka czy szukac wiazki elektrycznej na stare zegary jak u "borewicza" a jeszcze jedno to prawda ze wiazki elektryczna sa łaczone koło siedzenia koło kierowcy sorki za słownictwo prosze odpowiedz

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 31, 2012, 01:03:08 am »

Offline maciejowski

• Sympatyk
    • 125p '75 | 125p '78 | 125p '80 | 125p '90 | 126p '78 | caro '96 x2 |
(oprócz zawiasów oczywiście).
o to mi chodziło.
Cytat: KGB
wtedy moze okazac sie ,ze pelno Nm ,a jakoby zadnego nie bylo - jedna malutka przekladnia ,tak wiele ubylo ...

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 31, 2012, 12:03:31 pm »

Offline Adam B

• Sympatyk
    • polonez 81 1500 in progress
tylko mam problem bo brat wymontował instalacjer elektryczna na złom poldek był na gazniku 1.5GLE 1992 rok i czy moge zamontowac instalacje od nowszego ale tez na gazniku z 1994roku a jak jest z zegarami musze kupic nowe okragłe z wiazka czy szukac wiazki elektrycznej na stare zegary jak u "borewicza" a jeszcze jedno to prawda ze wiazki elektryczna sa łaczone koło siedzenia koło kierowcy sorki za słownictwo prosze odpowiedz

Można przerobić wiązkę na stare zegary. Poszukaj bo na forum ostatnio był wątek o zmianie zegarów z "nowych" na "stare"

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 31, 2012, 12:12:37 pm »

Offline Kris_phone_xp

• Sympatyk
    • Atu'96 GLI Only PB WhiTe & RoSt & Omega A'92 + LPG with BLOS
witam to jak to jest z tymi drzwiami ???te zawiasy to przeciez moge załozyc od moich starych drzwi do tych z atu tak samo boczne tapicerki.bo chce odrestaurowac swojego poloneza kolor biały numer lakieru L-74(ile potrzeba farby na pomalowanie całego poldiego???) a te atu sa tez białego i bedzie lepiej sie pokrywał nowy lakier tylko mam problem bo brat wymontował instalacjer elektryczna na złom poldek był na gazniku 1.5GLE 1992 rok i czy moge zamontowac instalacje od nowszego ale tez na gazniku z 1994roku a jak jest z zegarami musze kupic nowe okragłe z wiazka czy szukac wiazki elektrycznej na stare zegary jak u "borewicza" a jeszcze jedno to prawda ze wiazki elektryczna sa łaczone koło siedzenia koło kierowcy sorki za słownictwo prosze odpowiedz
Dzwi są takie same, a przypadkiem nie znalazłeś tego białego atu w ostrołęce?
"Koło jest okrągłe i ma dwa końce"hahahah

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 03, 2013, 11:18:36 am »

grzesiek1981

• Gość
witam drzwi znalazłem w Warszawie goscio ma do sprzedania.mam pytanko czy bedzie sie nadawac instalacja kompletna od poloneza po przejscowce tył caro a przod borewicza???tylko pewnie z przodu bedzie potrzeba wtyczki przerobic zeby mozna było podłaczyc lampy od caro???jutro jak bede miał czas to wysle fotki co musze w polonezie naprawic czyli co rdza zjadła.pozdrawiam

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 03, 2013, 11:23:21 am »

piciek

• Gość
jeśli chodzi o instalację elektryczną to w wiązce tyłu w caro ztcp są: wyjścia krańcówek drzwi tylnych + pasażer przód, zasilanie pompy paliwa, wskaźnik paliwa, podswietlenie bagażnika, wycieraczka + spryskiwacz, szyba grzana, tylne światła i punkty masowe. Instalację można połączyć ze sobą bez problemu, ewentualnie można czegoś nie podpinać lub dołożyć parę przewodów dodatkowych. Przydatny moze być schemat elektryczny dostępny w ksiazkach budowa naprawa i eksploatacja.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2013, 11:25:22 am wysłana przez SilverArrow#1967 »