poloneza juz jakis czas nie posiadam, ale udzielam sie na forum chociazby z sentymentu( sympatii) i przedstawie moje nowe autko, ktore zastapilo mi borkoplusa
przedstawię po krótce mojego zwyczajnego do bólu dieselka
Na wstępie powiem: jest to moje drugie auto, wcześniej jeździłem blisko 5 lat polonezem, na którym nauczyłem się i mechaniki, w nim dlubałem, ulepszałem go, typu elektryczne szyby, centralne zamki, odpalanie z pilota, oklejenie wszystkiego co się dało dla wprawy. W A
3 tak mi się już nie chce robić. jest to oszczędny diesel i jeżdżę nim jak emeryt, za tirami na autostradzie i 90 po innych drogach. w zamian w cyklu mieszanym dostaje 4.5 litrowe spalanie
co to auto ma:
-rok produkcji 2002
-tdi axr 101KM
-park tronik
-podgrzewane fotele
-climatronic
-halogeny
-wygodniutkie kubełki <3
i to, co w audi chyba jest standardem (?) jak el szyby, lustra, etc.
badziewny, srebrny kolor:P
zrobione, po kupnie auta :
-wymieniłem oryginalne lampy na TYC z żarówkami osram nightbreaker plus, żeby jadąc w nocy coś widzieć. i jestem bardziej niż zadowolony. lampy Tyca kosztują tyle, ile powinny kosztować lampy oooo helli. są z tych samych materiałów i są podobnej jakości wykonania. po prostu- nie płacisz za markę.
-oczywiście- wymiana rozrządu, oleju, filtrów z góry na dół.
-serwis klimatyzacji
-wymieniłem klocki z tarczami z tylu (ferrodo +brembo)
-założyłem automatyczny włącznik świateł
-pociągnąłem do bagażnika kable, zrobiłem własna skrzyneczkę w nadkole, zmieniłem radio.
-regulacja drzwi
-inne drobne regulacje i usunięcia usterek, typu wymiana wycieraczek, obdartej antenki
co chce zrobić:
-montaż 165 w przednie drzwi z tweeterami + wygłuszenie (zrobione). tego co teraz jest w tym aucie nawet tragedią nie można nazwać. bas ze skrzyni i jakieś dzwięki z tych popierdów z przodu. a jako, że głównie jeżdżę sam i często w nocy, to jedyne co pozwala mi nie zasnąć z nudów to właśnie muzyka, chce zrobić to audio. mam nawet jakieś pomysły na uratowanie tego syfu, jaki są drzwi w A
3 -spalać jak najmniej
-polakierować drobne odpryski na masce, oraz tu i ówdzie.
-czyszczenie egr i kierownicy turbiny
mniej prawdopodobne:
-oklejenie budy w inny kolor
-18"
-gwint
nowe, aktualne fotki :
+wyżycie się artystyczne :
w sumie, to się nie chwale, a raczej prezentuje
czekam na komentarze