Autor Wątek: alarm langeford nie reaguje, kluczyk :/  (Przeczytany 4183 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

alarm langeford nie reaguje, kluczyk :/
« dnia: Marzec 24, 2013, 18:26:31 pm »

Offline liku025

• Sympatyk
    • Plus 1.6GLI BOSCH
Witam, kupiłem niedawno atu+ z alarmem langeford, alarm wogóle nie reaguje, kupiłem nową baterie do pilota bo wcześniej była słaba (nawet dioda nie zaświeciła) są dwie diody jedna wcale nie świeci a druga cały czas, nie ważne czy jade czy auto otwarte czy zamknięte... nie posiadam kluczyka do syreny, próbowałem wyjść z trybu serwisowego (kluczyk w stacyjce przekręcony i przytrzymanie obu przycisków przez 5 sek  nic nie reaguje... jutro postaram sie znaleźć  centralke i spróbuje zrobić reset...
1. Czy mógł by mi ktoś zrobić zdjęcie kluczyka do syreny i go zwymiarować ? albo przynajmniej zrobić zdjęcie
http://obrazki.elektroda.net/33_1242677698.jpg  pilot mam taki
na jutro fotki syreny ;)

Odp: alarm langeford nie reaguje, kluczyk :/
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 24, 2013, 18:35:11 pm »

Offline kuba92

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1.4 GLI 16v Orciari
Moim skromnym zdaniem - wywalić, włożyć nowy (a można okazje dostać czasem, ja kupiłem na forum centralny z alarmem za 30zł).

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 24, 2013, 18:44:26 pm »

Offline liku025

• Sympatyk
    • Plus 1.6GLI BOSCH
po co wywalać itd jak może wystarczy kluczyk przekręcić od syreny :) w mamy golfie tak jest że po przekręceniu kluczyka na syrenie nic nie działa ani centralny ani nic ;) tylko że ma innej marki alarm :) masz może alarm langeford ?(jc. sprawdź na pilocie)

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 24, 2013, 18:57:28 pm »

Offline kuba92

• Sympatyk
Nie, Patrol Line. :P

Skoro nie masz kluczyka to będzie Ci ciężko raczej. :) Ale ogólnie jeśli centralka będzie niesprawna to nie ma większego sensu grzebania przy tym, uderzył bym jeszcze do poprzedniego właściciela, może uzyskasz kluczyk? :)

Masz drugi pilot? Jeśli nie to znów wnioskowałbym o wywalenie alarmu - ten niech Ci się zepsuje i będziesz mieć problem. ;)
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2013, 18:59:54 pm wysłana przez kuba92 »

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 24, 2013, 19:09:13 pm »

Offline liku025

• Sympatyk
    • Plus 1.6GLI BOSCH
pilot mam ;D jutro go zakoduje, bo wcale nie reaguje tylko dioda sie świeci od pilota  po wciśnięciu przycisku

edit: 2 piloty mam właściciela zapytam ale nie sądze żeby miał:D
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2013, 19:11:18 pm wysłana przez liku025 »

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 25, 2013, 17:14:49 pm »

Offline xprot

• Sympatyk
    • borocaro+ gsi
popieram przedmowce- jak nie masz do niego serwisowki a chcesz zaoszczedzic i nie dac pare zl kolegom od alarmow, to go po prostu wytnij i daj inny z allegro, bo tak moze ci sie nei udac wogole go odpalic do poprawnej pracy. u mnie kiedystam trzeba bylo przekrecic 8 razy szybko raz po raz zaplon do dokodowania pilota, inne maja tak, ze trzeba trzymac przycisk, 1 lub 2, i wtedy programowac, etc.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 25, 2013, 18:13:30 pm »

Offline miedzian

• Sympatyk
  • a.k.a jama
    • C+ '98 23E, Truck El Camino '89, Atu AE86
jak nie masz do niego serwisowki a chcesz zaoszczedzic i nie dac pare zl kolegom od alarmow, to go po prostu wytnij i daj inny z allegro

jak nie ma schematu starego to jak podłączy nowy? przecież wycięcie starego unieruchomi auto na sto procent.

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 25, 2013, 18:52:52 pm »

Offline kuba92

• Sympatyk
przecież wycięcie starego unieruchomi auto na sto procent.

Nie spodziewam się że będzie coś bardziej skomplikowanego niż odcięcie pompy paliwa zrobione a to się da łatwo ogarnąć... U mnie przy wyciąganiu alarmu okazało się, że wszystko ograniczało się do "rozciętego" przewodu zaraz nad bezpiecznikami. Wtedy się montowało alarm bardziej na zasadzie "żeby był", pamiętam jak dziadka ubezpieczalnia "zmusiła" do montażu alarmu w Tico... :P
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2013, 18:54:57 pm wysłana przez kuba92 »

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 31, 2013, 00:02:04 am »

Offline RzR

• Sympatyk
    • Atu + Dżi Ti Aj
Może być też tak, że odcięcie nawet nie będzie podłączone. Albo jak w przypadku pewnych alarmów, których nazwy nie będę wymieniał wystarczy odpiąć wtyczkę od centralki i odcięcie nie działa :)

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 31, 2013, 13:12:20 pm »

Offline liku025

• Sympatyk
    • Plus 1.6GLI BOSCH
ta centralka jest dziwna :D ściągałem boczek w celu montażu głośnika i jest to urządzenie od otwierania zamykania :) a raz po przekręceniu kluczyka otwiera przednie drzwi a raz nie, ale nigdy jeszcze nie zamknął;)