Autor Wątek: Jak zdiagnozować układ zapłonowy????  (Przeczytany 1685 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak zdiagnozować układ zapłonowy????
« dnia: Styczeń 05, 2005, 10:59:46 am »

Waluś

• Gość
Witam.

Jak w temacie. A dokładniej ten z modułem elektronicznym. W Morawskim jest tylko taki pobierzny sposób co i tak nie daje dokładnej odpowiedzi. Miałem kiedy? inn? ksi?żkę, tak? w żółtej okładce z czerwonym poldkiem ze starym przodem na zdjęciu. I tam był dokładny schemat postępowania, co? jakby algorytm. Czy ma może kto? co? takiego.

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 05, 2005, 15:00:28 pm »

Chudson

• Gość
niemam skanera więc  przepisze Ci to co pisze w tej żółtej ksi?żce z czerwonym poldkiem:

1)W miejsce cewki zapłonowej podł?czyć lampkę kontroln? i wł?czyć zapłon
Jeżeli żarówka za?wieci się to odł?cz zielony kabelek
Jeżeli żarówka nadal ?wieci się to moduł padnięty
Jeżeli żarówka zgasła to sprawd? czy za?wieca się żarówka gdy zewrzesz oba bolce w wtyczce zielonego kabelka
Jeżeli nie za?wieca się to modul padnięty
Jeżeli ?wieci to podł?cz wtyczkę zielonego kabelka spowrotem i odł?cz konektory cewki czujnika
Jeżeli żarówka nie ?wieci to wymień cewkę czujnika
Jeżeli żarówka ?wieci to wymienić zielony kabelek

Jeżeli w punkcie 1wszym żarówka nie ?wieci to sprawd? czy żarówka ?wieci lub miga podczas kręcenia rozrusznikiem
Jeżeli tak to sprawd? przewody zapłonowe - jeżeli sprawne to cewka zapłonowa do wymiany
Jeżeli nie ?wieci to odł?cz zielony kabelek i zewrzyj bolce w jego wtyczce ( obie w prawej wtyczce modułu ) Jeżeli żarówka nie ?wieci się podczas zwierania to wymień moduł
Jeżeli żarówka ?wieci podczas zwierania to podł?cz wtyczkę zpowrotem i zobacz czy za?wieca się żarówka podczas zwierania konektorów poł?czonych z cewk? czujnika( lewy pionowy i poziomy w lewej wtyczce modułu )
Jeżeli nie to zielony kabelek do wymiany
Jeżeli ?wieci to cewka czujnika do wymiany

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 06, 2005, 08:47:05 am »

Waluś

• Gość
Ok wielkie dzięki. W sumie narazie auto już chodzi, ale się przyda na przyszło?ć.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 23, 2006, 09:08:34 am »

slawek1313

• Gość
A czy moe ktos ma taka ksiazke z zolta okladka i czerwonym poldkiem bo z powyzszego opisu wynika ze jest spoko. A niejednokrotnie taki ifno jest wrecz niezbedne. Jesli ktos ma prosze o kontakt. Mam polo 1,5 tylko gaz. 91. slawekbajer@wp.pl lub gg 2242815 - z gory dzieki.

poprawiłem Ci adresik -t#1840 ;)