Ja taką operację wykonałem w zasadzie tydzień temu na kierownicy z Kombi. Jak będę miał chwilę to porobię dokładne zdjęcia.
Pokrowiec kupiłem na tej aukcji:
http://allegro.pl/skorzany-pokrowiec-na-kierownice-z-jednego-paska-i3742343028.htmlWybrałem skórę pełną, rant z podwinięciem. Musiałem trochę ich poprawić, gdyż od spodu zostawili sporo podwiniętej skóry, no ale nożyczki i 10 minut roboty sprawę załatwiły. Zdjąłem też trochę skóry ze szwu od spodu. Ogólnie wymiary podałem na styk, więc momentami było ciężko tę skórę ściągnąć nitką, efektem czego nić pękała, jednakże z tym sobie poradziłem.
Nie pogrubiałem kierownicy, po naszyciu pokrowca jest moim zdaniem idealnie gruba, wygodna i fajna w dotyku w porównaniu z oryginalną gumą. Do siebie jej nie będę montował, bo sam mam zamontowaną fabryczną, skórzaną kierownicę z Alfy 156 po przerobieniu i jest ona o niebo lepsza od każdej innej, jaką dotychczas miałem w samochodzie, począwszy od oryginalnego steru, Raida 36 cm, Nardi Personal Williams, Monte Carlo i kierownicy z Kombi.
Obwodu kierownicy z kombi nie pamiętam, grubość to od 8,3-8,6 cm po obwodzie grubości, średnica 38 cm.