Owszem, też chwalę tą firmę, ale gdybym miał kupować amortyzator do Poloneza to poszukałbym właśnie Delphi DuoControl lub Monroe SensaTrac, które są naprawdę dobre a jakby się rozejrzeć to idzie kupić je w całkiem fajne cenie

Albo tak jak zrobiłem niedawno, uciąłem 1.5 zwoja, obniżając zawiechę o 40mm i teraz mogę sobie włożyć porządny amortyzator z VW T4

a po drugie to napewno po złożeniu zamówienia dowiesz się, że już są niedostępne
Zobaczymy jak odpowiedzą mi na maila bo już wysłałem do nich zapytanie 
Jakieś 2 lata temu ustaliłem, że Sachs bardzo dawno zawiesił produkcję takiego amortyzatora. Na różnych stronkach istnieją, bo istnieją w TecDoc i kiedyś były dostępne. Może Ci sie uda, że ktoś ma jakiś stary zapas magazynowy, ale cena i tak przesadzona.
Według mnie nawet polonez zasługuję żeby remontować go częściami z górnych półek a nie sposobem byle najtaniej
Dostępność części sama z siebie sugeruje ten drugi sposób. Sam pracuję w hurtowni, ale niestety do Poloneza mogę kupić płyn do spryskiwacza i olej do silnika. Mam zaprzyjaźnioną hurtownię i gdy tam idę po coś i proszę o coś z górnej półki, to patrzą jak na kretyna i mówią, że to Polonez i w to się nie inwestuje. No niestety mają rację, 90% użytkowników Polonezów tak podchodzi do kupna części, tak więc to właśnie oni sprawili, że części producentów wyższych jakości nie sprzedawały się i przestały być produkowane.