Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Zakupiony został dziś Fiat Palio Weekend 1.2
Rocznik 1999, przebieg 105.000 (udokumentowany fakturami i wpisami w książce od nowości). Fajna wersja, bo HL ze wspomaganiem, obrotkiem, elektryką, alarmem, centralnym, immobilizerem i paroma innymi dodatkami. Fanie się prowadzi, wielki bagażnik, aczkolwiek kanapa nie jest dzielona. Jedyna wada to lekka rdza, która pojawia się na tylnych nadkolach, ale do ogarnięcia we własnym zakresie. Robić nie trzeba przy mechanice nic, jedynie profilaktyczna wymiana oleju. Rozrząd w miarę nowy, nowiutkie cewki i świece, aku na gwarancji, dopiero co zrobione hamulce.
Trochę krótka skrzynia biegów, bo na V przy 70km/h jest już 2.500obr/min, ale to jednak mały silniczek, a autko bardziej do miasta.
Generalnie jestem zadowolony, ale mam też dwa pytania:
1) Autko kupowane od siostrzeńca pierwszego właściciela. Jeździł nim kilka miesięcy i nie przerejestrował na siebie. Mam dowód jeszcze na I właściciela i umowę pomiędzy I właścicielem i jego siostrzeńcem. To wystarczy do przerejestrowania w WK? Nie robią z takim czymś problemów?
2) Pytanie numer dwa jest takie, że autko ma tablice rejestracyjne z mojego miasta, ale z flagą Polski. Czy muszę wymienić tablice na nowe z gwiazdkami czy nie? A może kupić naklejki z gwiazdkami, aby nie kazali mi wymieniać tablic? Tylko na allegro nie widzę coś tych naklejek z gwiazdkami.