Autor Wątek: TK102B - jak takie cudo zamontowac ?  (Przeczytany 2640 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TK102B - jak takie cudo zamontowac ?
« dnia: Czerwiec 11, 2015, 13:20:49 pm »

Offline KBF

• Nowicjusz
    • Caro 1992
Witam

Znajac zycie wiekszosc z was nie miala nigdy stycznosci z takim urzadzeniem i pewnie uzna, ze montowac takie cos do Poloneza to szalenstwo - ale robie to z dwoch powodow. Pierwszy jest taki, ze po niespodziewanej utracie 125p nie chcialbym, zeby stalo sie to samo z Polonezem, ktory zreszta jest w dobrym stanie, a raczej zaden zlodziej nie pomysli, ze mam takie cudenko schowane w 23 letnim Caro. Po drugie - kto wie, byc moze na auto polasi sie dokladnie ta sama grupa gagatkow i znajde dzieki temu mojego kanciaka. Tak czy siak - bede to montowac i potrzebuje pomocy od kogos kto taka operacje wykonywal (niekoniecznie w Polonezie).

I tutaj pojawiaja sie pytania. Gdzie takie cos umiescic ? Niektorzy mowia, ze najlepiej pod tapicerka, ale myslalem tez np. o schowku. Druga sprawa jak to zasilac ? Ladowac baterii codziennie mi sie szczerze mowiac nie chce. Podobno mozna to podpiac do kostki i wtedy bierze prad z akumulatora, ale czy to mi nie rozladuje go w tydzien ? Zanim to kupie chcialbym wiedziec co i jak i jak sie to obsluguje. Mam nadzieje, ze ktos na forum bedzie wiezial co i jak. Pozdrawiam !

Odp: TK102B - jak takie cudo zamontowac ?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 11, 2015, 15:03:53 pm »

Offline Trojan

• Sympatyk
Tu masz trochę o podłączeniu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2513098.html Ja bym to wsadził w błotnik tylny tam gdzie worek płynu do spryskiwaczy albo pod wykładziną w styropian w bagażniku :)

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 12, 2015, 08:23:07 am »

Online diodalodz

• Sympatyk
założyłem sobie to w firmowym aucie 2 tyg temu. Wsadziłem pod tunel środkowy i dałem zasilanie po kluczyku przez ładowarkę USB. W spoczynku ładowarka troszkę za dużo bierze, bo ponad 100 mA, a to wykończy akumulator w kilka dni.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 12, 2015, 12:43:00 pm »

Offline KBF

• Nowicjusz
    • Caro 1992
No i tu jest problem, teoretycznie rozwiazanie z zasilaniem ze stacyjki byloby nieglupie dla akumulatora, ale jak ktos mi go znowu zalawetuje, to przeciez nie bedzie go odpalac i wtedy calosc nie ma sensu. Chociaz moze juz zbyt abstrakcyjnie mysle

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 12, 2015, 12:59:20 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
akumulator(bateria) zasila takie urzadzenia na wylaczonym silniku
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 13, 2015, 18:14:15 pm »

Online diodalodz

• Sympatyk
akumulator(bateria) zasila takie urzadzenia na wylaczonym silniku
ale tylko przez dobę. Po za tym, większość tematów z allegro to podróbki i mojego np nie dało się wyłączyć przyciskiem. Nie działało także wywołanie sygnału SOS. Może to być winą chińskiego serwera trackingowego.