Autor Wątek: Regulacja reflektora  (Przeczytany 1692 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Regulacja reflektora
« dnia: Listopad 13, 2015, 11:39:54 am »

Offline micho83

• Nowicjusz
    • Caro 1.6 GLI+LPG "96
Witam.W jaki sposób demontuje się siłownik hydrauliczny wraz z pokrętłem regulacji wysokości?Na razie próbuje sobie na lampie ze szrotu która ma rozwaloną całą regulację i ma siłownik z uciętym wężykiem więc oczywiście da się wykręcić sam siłownik,ale chodzi mi o to jak to zdjąć w całości jak się chce wyjąć lampę z auta.A ta kulista końcówka siłownika to ona łatwo wchodzi na ten biały plastik?Na tej szrotowej lampie to on jest chyba pęknięty bo przy wkręcaniu siłownika w pewnym momencie końcówka zaczyna go popychać ale przy wykręcaniu pokrętła to w pewnym momencie oddala się od niego i nie reguluje a powinna chyba go odciągać?

Odp: Regulacja reflektora
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 14, 2015, 09:24:24 am »

Offline Zoltan#1930

• Administrator
  • Sport&Classic Workshop
jeśli nie ma potrzeby i wszystko się jakoś trzyma kupy, to tych siłowników nie rozkładaj, bo na bank połamie się ten kulisty zaczep, o którym wspomniałeś i przy okazji pewne reszta spinek odbłyśnika.
jak potrzebujesz wyjąć lampę-odetnij wężyk po prostu, to i tak nie dziala.
Cytat: KGB
GAZ rzadzi ,GAZ radzi ,GAZ nigdy was nie zdradzi  :twisted:

Polski Fiat 1977r, Polonez 1600 L 1980r, Volvo 945 2300 GL 1992r, Mazda Bongo SD1D32 2200D->2000i 1994r, Iveco Daily Max 2800TD 1997r Chrysler Town&Country 3300 LX 2001r

Odp: Regulacja reflektora
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 14, 2015, 10:50:35 am »

Offline micho83

• Nowicjusz
    • Caro 1.6 GLI+LPG "96
Wyjęcie lampy jest związane z jej wymianą-po kolizji ma połamane zaczepy w które wchodzi kierunkowskaz,więc chodziło mi o przełożenie regulacji do nowej lampy tzn.zdjąć cały siłownik razem z pokrętłem i założyć do nowej,więc jeśli w starej by coś się połamało to nieważne.Kupno nowej lampy w sklepie wymusi założenie siłownika wraz z pokrętłem,aby można było regulować ręcznie,ale jest ryzyko uszkodzenia przy montażu tego plastiku.Chyba pozostaje mi dalej szukać używanej lampy ale ze sprawną regulacją,żebym nie musiał tego ruszać(mój siłownik uciąć albo zostawić wiszący w powietrzu),albo wogóle kupić lampę bez hydroregulacji.