Autor Wątek: Forum za bardzo publiczne  (Przeczytany 13984 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Forum za bardzo publiczne
« dnia: Wrzesień 19, 2016, 17:37:35 pm »

Offline w0mbat

• Sympatyk
    • polonez 1500 88r.
Chciałem pisać to jednemu z adminów tego forum, ale ciul wie kto nim jest więc muszę pisać publicznie.
Chodzi mi o to, że ludzie niezarejestrowani mają pełny wgląd w treści umieszczane na forum.
I choć we większości sekcji jest mi to obojętne, to dział "Giełda" powinien być do wglądu tylko i wyłącznie przez osoby zarejestrowane. Są tam umieszczane nasze adresu/numery telefonu i inne dane, które mogą być wykorzystane przez osoby trzecie bez naszej wiedzy, a co gorsza, zgody.

Prosiłbym o nałożenie ograniczeń na przynajmniej ten dział naszego forum, chociażby ze względu na minimalną ochronę naszych danych osobowych.

Odp: Forum za bardzo publiczne
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 19, 2016, 19:04:23 pm »

Offline Buźka

• Sympatyk
    • Klimatyzowany Caro Plus 1.6 GSI '01
A co to zmieni, że będzie tylko dla zarejestrowanych? Co to za problem założyć byle konto? A myślisz, że jak ktoś jest zarejestrowany. to nie oszuka, albo nie wykorzysta danych do niepowołanych celów? Handel w internecie od zawsze obarczony był sporym ryzykiem, bo o ile sprzedający/kupujący nie jest nam dobrze znany, to w każdej chwili może zrobić wałek.Może trochę niepotrzebnie ludzie podają dane typu telefon komórkowy, bo przecież "forma kontaktu" nie obliguje do tego automatycznie, bo można podać pw i tam się dogadywać.Jak ktoś z własnej woli podaje na forum jakieś bardziej osobiste dane, to może mieć ewentualnie pretensje do siebie samego.Jak piszę, tutaj też nie ma 100% pewności, choć gadamy na pw i tam się wymieniamy informacjami, typu nr. telefonu, bo do końca nie wiadomo, kim jest ta druga osoba, tym bardziej, jeśli jest na forum tydzień, a chce coś kupić.Jest niby temat "opinie o handlujących" ale wszystkich tam się nie zweryfikuje.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 19, 2016, 19:49:51 pm »

Offline w0mbat

• Sympatyk
    • polonez 1500 88r.
Teraz nawet nie ma opcji edycji posta, już nie mówiąc o jego usunięciu. Więc teraz, kiedy już wiem, że wszyscy mają wgląd w to co piszę, chciałbym zmienić treść posta i co, nie mam możliwości.

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 19, 2016, 20:24:49 pm »

Offline Buźka

• Sympatyk
No, tu masz rację.Nawet nie zauważyłem, że zniknęła możliwość edycji postów.Teraz nawet głupiej literówki nie można poprawić.I komu to przeszkadzało?  :P

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 19, 2016, 22:41:14 pm »

Offline piotrek72

• Sympatyk
  • PN 2000
    • Borewicz -underconstruction
Popieram,można by coś zmodernizować

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 20, 2016, 05:06:42 am »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Można edytować post przez godzinę od jego wysłania. Więc literówkę da się poprawić.  ;> A co do wglądu wszystkich w treść forum, to jest to prosta analogia do rozmowy na placu gdzie chodzić mnóstwo ludzi. - Nie należy pisać/gadać głupot i tyle.  <spoko>
Odkąd każdy telefon posiada opcję "zablokuj" to podawanie numeru niczym nie grozi, poza tym niech ludzie robią co chcą. :) Ich telefon - ich sprawa.
Znalezienie adminów naprawdę nie jest trudne - proszę:
http://forum.fsoptk.pl/index.php?action=mlist;sort=id_group;start=0

Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 20, 2016, 09:27:43 am »

Offline Zoltan#1930

• Administrator
  • Sport&Classic Workshop
Odpowiadam- za treści umieszczone na forum odpowiada osoba, ktora je zamieszcza. Nie chcesz podawać danych-nie rób tego.

Wszystkim przypominam, że transakcje są zawsze obarczone ryzykiem.
Jeśli są wątpliwości, co do ogłoszenia lub sprzedającego- nie kupować
Opinie o handlujących można zobaczyć w dziale giełda
Dodatkowo przypominam, że można zamieścić ogłoszenie na portalach aukcyjnych i z takich kupować, by ryzyko transakcji zmniejszyć
Cytat: KGB
GAZ rzadzi ,GAZ radzi ,GAZ nigdy was nie zdradzi  :twisted:

Polski Fiat 1977r, Polonez 1600 L 1980r, Volvo 945 2300 GL 1992r, Mazda Bongo SD1D32 2200D->2000i 1994r, Iveco Daily Max 2800TD 1997r Chrysler Town&Country 3300 LX 2001r

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 20, 2016, 10:31:22 am »

Offline jimo#1921

• Administrator
    • FSO Polonez Caro 1.6 16V
Czolem. W uzupelnieniu posta Zoltana, zalozenie ogloszenia jest dobrowolne.
Edycja zostala celowo zablokowana by oferenci nie mogli krecic: "w ogloszeniu bylo nowka, a przyjechala kurierem uzywka" itp...

#tapatalknięte

• Prowadzę dystrybucję wysyłkową gadżetów FSO-PTK! Podkładki pod tablice rejestracyjne (1-/2-rzędowe), latarki LED/otwieracze/breloki, naklejki... Zapraszam do kontaktu na PW.
Pozdrawiam Michał aka jimo
"A"It's a hundred and six miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses."
Były: A+ 1,6ohv; C 2.0dohc;V 745; A 1,8 K4F; YP250; C+ 18K4F; N126N
Są: C 16K4F; FZ6 SAHG; "pierdziawka", 3.6V6;

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 20, 2016, 10:36:27 am »

Offline Buźka

• Sympatyk
Nie znam się na tych sprawach, więc zapytam, czy jest możliwość, by edycję przywrócić wszędzie, oprócz działu giełda? No bo skoro to było w tym celu zrobione, to tak by było dobrze.
Edit:  :d Rzeczywiście, pokazało mi się nad postem "modyfikuj" ale dałbym głowę, że jeszcze kilka dni temu, tego nie było, pomimo wielokrotnego odświeżania strony.Zdecydujcie się  :-)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2016, 10:38:37 am wysłana przez Buźka »

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 20, 2016, 17:08:56 pm »

Offline w0mbat

• Sympatyk
    • polonez 1500 88r.
Ok, teraz wszystko jest jasne.

Mam jednak kolejną prośbę. Czy ktoś o odpowiednich uprawnieniach mógłby wykasować numer tel z tego tematu? http://forum.fsoptk.pl/index.php?topic=48339.0

« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 20, 2016, 20:07:51 pm »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
zrobione ;).
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 20, 2016, 20:52:54 pm »

Offline w0mbat

• Sympatyk
    • polonez 1500 88r.
dziąkuję

« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 28, 2016, 05:58:43 am »

Offline mp79

• Autsajder
  • Sympatyk
    • truckło
Można edytować post przez godzinę od jego wysłania. Więc literówkę da się poprawić.
A co z postem o kolorach lakierów w caro i atu minus? Po pierwsze, niektóre zdjęcia wygasają; po drugie, ta kwestia nie jest nigdzie dobrze opracowana, więc ciągle pojawiają się nowe informacje - a więc stale należy wprowadzać w nim poprawki.

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 11, 2017, 00:22:23 am »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Też chciałem podmienić zdjęcia w temacie o własnym aucie bo mam teraz na to trochę czasu i chęci a tu nic nie da się zrobić bo edycja jest zablokowana :(
"Cars have never been about brand association: it's about culture and expression. It's about the people, the scene, the community, and friends."   Mike Burroughs

"simple and clean look will never go out of style."    Elvis Skender

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 12, 2017, 13:03:00 pm »

Offline Daniel#1984

• Democratic Republic Of Boland
  • Moderator
  • Kukle City
    • 1.6 Abimex 1996 LPG
A co to zmieni, że będzie tylko dla zarejestrowanych?

To, że wpisując Twój numer telefonu w google od razu nie wyskoczy forum na samej górze, tematy ze sprzedażą i tak dalej. Uważam, że warto ustawić giełdę tylko dla zarejestrowanych, im mniej google o mnie wie, tym lepiej ;].
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2017, 13:04:31 pm wysłana przez daniel22 »
Z kolan wstajemy, łbem w sufit je...

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 13, 2017, 00:31:06 am »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Przecież nie ma potrzeby podawania numeru telefonu na forum. Można go spokojnie podawać wyłącznie na priva.

« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 14, 2017, 20:52:22 pm »

Offline mp79

• Autsajder
  • Sympatyk
    • truckło
No spoko; a jak mogę w takim razie zaktualizować swoją wypowiedź o kolorach caro i atu minusów? Muszę skorzystać z opcji "cytuj" i ponownie umieścić ją w wątku, tylko zaktualizowaną?

« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 16, 2017, 23:41:43 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Tak myślę. :)

« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 17, 2017, 05:04:58 am »

Offline wrb#1974

• Klubowicz
    • Polonez Caro 1993. FIAT DOHC 1,6 "kwadrat". poległ w mojej obronie, w walce z przeważającymi siłami wroga.
mimo tych wszystkich dziwacznych tłumaczeń że nie trzeba że można na priva, itp.  dalej uważam że osoby nie zarejestrowane nie powinny mieć dostępu do naszych danych i do informacji o zlotach. forum PTK jest w  całości forum klubowym i zawiera działy niedostępne dla większości użytkowników. jeśli do reszty forum ma dostęp każdy to nie widzę różnicy między użytkownikiem zarejestrowanym a gościem. 
Świat dla wszystkich, Polska dla Polaków. to nie rasizm, to prawo do bycia Panem we własnym Domu.

« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 17, 2017, 21:50:33 pm »

Offline lesor#1973

• FSO:1993-1996 B1078
  • Klubowicz
  • Borełło, Carełło, 115c_w_Jesionie
mimo tych wszystkich dziwacznych tłumaczeń że nie trzeba że można na priva, itp.  dalej uważam że osoby nie zarejestrowane nie powinny mieć dostępu do naszych danych i do informacji o zlotach. forum PTK jest w  całości forum klubowym i zawiera działy niedostępne dla większości użytkowników. jeśli do reszty forum ma dostęp każdy to nie widzę różnicy między użytkownikiem zarejestrowanym a gościem. 
Nie sądziłem, że jest inaczej.  <zdziwiony>

Zważcie jegomość – odparł Sanczo Pansa – że to, co tam się ukazuje, to nie żadne olbrzymy, ino wiatraki.