|ruby rzeczywi?cie "podobno" pasuj?, ale ze znajomych uzywa ich tylko Walezy. |ruby te maj? bardzo nietypowy łeb - pasuje tylko specjalna końcówka fiata niedostępna we Wrocławiu. Ja załatwiłem sprawę w inny sposób: kupiłem sobie 10 ?rub głowicy do OHVki i dałem ?lusarzowi do przerobienia - stoczenie i wykonanie nowego gwintu M10x1.25, oraz zmniejszenie łba ?ruby z 19mm do 17mm na podzielnicy faz. Głowicę doci?gn?łem momentem 100Nm i żadna ?ruba nie pu?ciła. Na innym forum pojawiły się głosy o w?tpliwej wytrzymało?ci; co prawda ?ruby maj? cechę 10.9, ale jednak były obrabiane mechanicznie... w każdym razie u mnie ten patent się sprawdził.
Koła rozrz?du niedawno dowiadywałem się dla Ramzesa z FSOAK i s? na ogół dostępne od ręki dla silnika 132C2.000 i bardzo podobnych.
Z pompami oleju do tych silników ogolnie bryndza. W jednym z ważniejszych sklepów babka stwierdzila, że tych pomp nie ma i już nie będzie. Nie pytałem u innych - sprawdzę przy okazji.
Generalnie z czę?ciami nie jest tak ?le. Jeżeli czego? nie ma, to działa inwencja twórcza