Autor Wątek: Ile mogę wołać za moje GTI?  (Przeczytany 5074 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ile mogę wołać za moje GTI?
« dnia: Lipiec 18, 2019, 22:45:32 pm »

Offline banned

• Sympatyk
Proszę o pomoc w wycenie...

Ile mogę oczekiwać za C+ GTI?

Stan:

160 tys. km [przebiegu. Oryginalny most 4.3. wszystkie oleje i filtry zmienione w tym sezonie.
Nadwozie bez rdzy, świeżo po konserwacji, ale żeby z bliska wyglądał dobrze, należało by zmienić odkształcony przedni zderzak i polakierować przód i boki. (Zarysowania, 2 małe wgniecenia)
Silnik wymaga wymiany uszczelniaczy zaworowych. Uszczelka pod głowicą ok. Nowe CPWK. Pompa wody ma jakieś 7 tys. nalotu.
Środek częściowo rozebrany, przednie zawieszenie zrobione 5 tys. km temu. Hamulce ok. tłoczki robione w tym roku. Interfejs do smartfona. Kierownica skórzana Raid z nabą.
Felgi Truck, czarno-srebrne, opony Uniroyal Rainsport 2, po dwóch sezonach ale trochę zjechane. Zbiornik paliwa dwuletni rzemiosło z nową pompą.

Zawieszenie lekko obniżone i utwardzone.
Dorzuciłbym do niego:
-zapasowe przełożenie 4.3 z dyferencjałem
-zapasowe ECU
-trochę lamp zapasowych, i innych dupereli, przekaźniki, kołpaki, lampy dalekosiężne itd.
-5-cio częściowy nowy, niemontowany komplet Heko
-alternator używany
-2 nowe opony Dębica Presto HP 185/60 R14
-4 alufelgi 13, 3-ramienne, typu Plus, z dekielkami
-4 stalówki 13 + zapas. Dwie z oponami zimowymi klasy "śmierć nadejdzie z deszczem"
-nowe poszycia drzwi, komplet szyb bez przedniej na zapas
-nowe łożyska wałka atakującego, nowy wałek sprzęgłowy, zębatkę 2 biegu, synchronizator
-zderzak przedni na wymianę, do lakierowania
-zapasowa maska w kolorze nadwozia
-praktycznie nowy, oryginalny zbiornik paliwa FSO, pod Rovera
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2019, 22:47:48 pm wysłana przez banned »
"Dać Januszowi Rovera, to jak dać małpie zegarek."
- David Lloyd George

Odp: Ile mogę wołać za moje GTI?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 19, 2019, 07:22:23 am »

Offline śledzik

• Sympatyk
    • Honda Accord CL9 05r +200KM
Za Plusa to nie zapłacą za duzo
Był: PN Caro 95r 1.6 OHV -> 1.4 16V -> 1.4 16V -> 1.6 16V PN Caro 96r 1.8 16V -> 2.9 12V V6 PN Caro Plus 01r 1.6 16V -> 1.8 16V VVC 160KM
PN Caro 96r 1.6 8V + LPG -> 1.4 16V
Jest: PN Caro 96r 1.8 16v - Big valve i ostre walki. Nie długo dostanie turbo :)

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 19, 2019, 09:43:13 am »

Offline Gomulsky

• Sympatyk
    • Duster II 1,6 AWD
Jak wystawiałem carorovera chciałem za niego  chyba 3500 zł i nikt się po niego nie zgłosił, dopiero jak zeszłym z ceny do 1200 zł znalazł się kupiec a i tak poszedł za 1100 zł z kilkoma ciekawymi fantami. Nie ma się co łudzić 2000-2500 to i tak będzie dobra cena.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 19, 2019, 10:19:23 am »

Offline Daniel#1984

• Democratic Republic Of Boland
  • Moderator
  • Kukle City
    • 1.6 Abimex 1996 LPG
Jak wystawiałem carorovera

Kiedy to było i w jakim był stanie?
Słuchając opowieści o roverach kupowanych "okazyjnie" za 5000zł, ciężko mi wierzyć w coś takiego. Nawet w 2014 roku sprzedałem obitego gruza z roverem, tego ze zdjęcia, kompletnego golasa za 1600zł. Poszedł w 2 godziny od wystawienia na tablicy.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2019, 10:24:43 am wysłana przez daniel22 »
"Im bliżej upadku imperium tym bardziej szalone są jego prawa" - Pablo Cornholio

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 19, 2019, 10:37:06 am »

Offline Gomulsky

• Sympatyk
    • Duster II 1,6 AWD
Jakoś na przełomie 2014/2015 r. Blacharsko było nieźle, mechaniczn dobrze. Z mankamentów wył most i heble były do roboty,odświeżenie wnętrza, bo było przełożone z Atu - mocno zapuszczone i dwie niewielkie dziury w podwoziu. Na pokładzie zostały atrapa orciari, spojler taki jak masz w swoim caro i nowa owiewka heko na tylnej szybie, centralny zamek, calsonic, więcej sobie nie przypominam. Generalnie auto było fajne i jeszcze jakiś czas jeździło, nawet początkiem roku miałem okazję je odkupić, ale studencka kieszeń mi na to nie pozwoliła i skończyło na szrocie :/

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 19, 2019, 10:44:41 am »

Offline Daniel#1984

• Democratic Republic Of Boland
  • Moderator
  • Kukle City
    • 1.6 Abimex 1996 LPG
W tym ze zdjęć też wył most, i to jak głupi, teraz sobie przypomniałem. To był jeden z powodów sprzedaży. Drugi był taki, że nigdy nie polubiłem rovera, wolałem zostać przy OHV, mimo, że wtedy moje OHV 1500 miało połowę fabrycznej kompresji i nie chciało odpalać  :d Ciekawe, co z nim się teraz dzieje. W każdym razie, jakbym wystawił za 2k, pewnie też by poszedł, ale zależało mi na czasie, bo miałem jechać oglądać akwarium wystawione za połowę tej ceny...
"Im bliżej upadku imperium tym bardziej szalone są jego prawa" - Pablo Cornholio

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 19, 2019, 11:00:11 am »

Offline banned

• Sympatyk
Same części zapasowe i niestandardowe są warte ze 2 tys. zł, zwłaszcza że wiele jest nowych.
- David Lloyd George

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 19, 2019, 15:54:29 pm »

Offline Dawid91

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1.4 GLI 16V orciari
Zdrowe blacharsko Polonezy 1.4 poszły w górę i idą w górę cały czas. To poszukiwana wersja silnikowa, a Plus ma swoich zwolenników. No i plusów GTi jest mało. Szkoda, że nie ma zdjęć. Wnioskując po opisie prognozowałbym cenę za samo auto w przedziale 2800-3500zł, bo jak mówię nie ma zdjęć. Części sprzedaj osobno ( przynajmniej większość ). Bo 80% potencjalnych kupców albo będzie mieć to gdzieś, albo będzie to dla nich problem bo nie ma gdzie trzymać itp. No i bardziej się opłaca pogonić części osobno a auto osobno samo.

Z ciekawości, dlaczego się go pozbywasz ?

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 19, 2019, 23:05:55 pm »

Offline Joker

• Żyj Jakbyś Miał Umrzeć Jutro, Marz Jakbyś Miał Żyć Wiecznie
  • Sympatyk
  • DRIFTER
    • Drift-borek 1.6 16V
Z silnika to nie do końca kogą być uszczelniacze, pierścienie olejowe tez bierz pod uwagę ;)

Pewnie sprzedaje bo kasę na akwarium potrzebuje
17.07.2011 - Cycu - [']
22.02.2018 - Czaku - [']
"Żyj Jakbyś Miał Umrzeć Jutro, Marz Jakbyś Miał Życ Wiecznie"
http://www.youtube.com/user/jokerfso/videos
http://vimeo.com/user5582520/videos

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 21, 2019, 16:33:15 pm »

Offline Daniel#1981

• Klubowicz
    • Polonez atu+ 1.4 98, 125p 1.8 16V 88
Te zapasowe przełożenie to masz cały most czy tylko bebechy ? Jak jest dobry to chętnie kupię.
1.4 GLI 16V

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 21, 2019, 19:29:00 pm »

Offline banned

• Sympatyk
Te zapasowe przełożenie to masz cały most czy tylko bebechy ? Jak jest dobry to chętnie kupię.

https://www.youtube.com/watch?v=rkiSthoh4zo
- David Lloyd George

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 22, 2019, 13:05:06 pm »

Offline Łukasz!842!

• Sympatyk
    • FSO POLONEZ 2000/TC/MPI
    • http://www.fso.ptk.prv.pl
Każde Auto jest tyle warte za ile znajdzie nabywcę, wszystko zależy jak długo chcesz sprzedawać, możesz wystawić za więcej i powoli schodzić z ceny, rover jest na pewno więcej warty jak w tym samym stanie GLI bo było tego mniej, ale nie popadajmy w skrajności, nie jest to oryginalny Polonez 2000 DOHC z pierwszych lat produkcji bądź Coupe ;)