Dzięki za odpowiedzi i sugestie.
Jako, że czasu mało na jakieś grubsze przeróbki, jak i to, że lewa dłoń mam aktualnie zabandażowaną, po przymiarkach zdecydowałem się teraz zamontować reduktor tak jak był, bez montażu drugiego wentylatora.
Przynajmniej teraz.
Przyszłościowo są plany na modyfikację, ale to wszystko wyjdzie w praniu.
to jest MPI, do tego wymyslili IVgen
Tak, wiadomo. Cały czas chodzi mi po głowie sekwencja, ale to może w niedalekiej przyszłości.
Wówczas jakiś mały reduktor bez większych problemów da się wpasować w komplecie z drugim wentylem.
nie wiem po co montujesz drugi wentylator
Jadę w tym roku na Złombola do Albanii, chcę profilaktycznie mieć możliwość zbicia temp.
mocowanie z płaskownika w kształcie litery L, tylko krótszy bok do dołu, a dłuższy w stronę podszybia. Przykręcone to było do fabrycznego otworu, znajdującego się obok miejsca, gdzie przewody od wspomagania, łączą się z chłodnicą
Ciekawa opcja. Dzięki. Muszę tamtą okolicę obejrzeć i to sobie przeanalizować.
A nie miałeś problemów z przysłoniętymi króćcami wodnymi?
Generalnie jak testowałem umiejscowienie reduktora, to jakoś nie chciałem, aby był na styk z wężami od wspomagania i wiązką el. --> temperatura
Podgrzewanie parownika wpiąłem szeregowo pomiędzy powrót z nagrzewnicy, a wejście do pompy
Też mam podpięty reduktor w ten sposób. Jak kupiłem ten samochód, to miał podłączenie równoległe na wyjściu na nagrzewnicę i węże przez całą komorę silnika. Zmieniłem to na szeregowe w tym miejscu to Ty.
jeden wentylator podłączony jednocześnie i pod termowłącznik, i pod włącznik klawiszowy (do stania w korku - załączamy na stałe
Tak też mam i u siebie.Dla mnie takie rozwiązanie to 'must have'. Podobnie miałem we Favoritce + kontrolka pracy wentylatora.
Przy szerokiej chłodnicy
No u mnie niestety jest zwykła, tyle, że nowa (jakiś leżak magazynowy z likwidowane sklepu - kiedyś kupiłem i założyłem w zeszłym roku).
w scenicu z raci że tam to już wogóle nie ma miejsca na nic.
Znajomy ma podobnie w swojej Renówce - niektóre auta to mają ciasnotę pod maską
Jako, że póki co drugiego fabrycznego wentylatora nie montuję, to zastanawiam się teraz nad wentylatorem tłoczącym z przodu chłodnicy - tam jest od groma miejsca. Jakiś wentylator od klimy. Kwestia tylko czasu, bo wyjazd niebawem.