W nowych wiązkach do Plusorovera, które kiedyś kupiłem, wyprodukowanych w 1999, przewód do kontrolki fizycznie występuje, ale kończy się zaraz przed kostką zegarów.
Pierwsze Plusowe zegary miały kontrolkę świateł mijania tam gdzie w późniejszych jest kontrolka przepalonej żarówki, czyli na dole na środku.
I teraz tak :
Wczesne 1997 : tarcze brązowe matowe, kontrolka mijania na dole, a po prawej kontrolka grzania świec
Późniejsze 1997 i wczesne 1998 - tarcze brązowe matowe, kontrolka mijania na górze (ale tu nie jestem pewien czy działała we wszystkich wersjach czy nie)
1998 +/- od wakacji - czarne półmatowe tarcze, kontrolka mijania na górze (działająca)
1999 przeniesienie cyferek na wskaźniku temperatury i paliwa nad skalę, brak pola zerowego prędkościomierza + ogranicznik wskazówki
2001 od wakacji zmiana elektroniki w obrotomierzu i wskaźnikach paliwa/temperatury na SMD. Chociaż tu ciekawostka, w moim zielonym z numerem 179351 miałem właśnie takie "nowe" zegary, a na szrocie spotkałem egzemplarz z 2002 z numerem 182983 miał jeszcze na "starych" płytkach.