Autor Wątek: Silniczek krokowy ( serwomotorek ) GLI na Bosch- u  (Przeczytany 112 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Silniczek krokowy ( serwomotorek ) GLI na Bosch- u
« dnia: Maj 03, 2026, 21:05:14 pm »

Offline gen

• Nowicjusz
    • Polonez Truck, Caro+, Cargo
Mam pytanko odnośnie tego g... - ustrojstwa , mianowicie , kupiłem trzy nowe po miesiącu każdy chodziły jak chciały na zimnym 500 obrotów lub 2500, i pytanko , da się kupić jakiś dobry zamiennik czy szukać po szrotach od Bosch-a ( pytanie do jakich Vagów to montowano )

oczywiście oddałem do sklepu - oddali kasę ale nadal zostaję bez tego g...a

a mam jakieś lęki bo widzę na aledrogo za jakieś astralne cenę niby nowy oryginał ale obawiam się go kupić po doświadczeniach wcześniejszych

-jakieś porady  <co>

Odp: Silniczek krokowy ( serwomotorek ) GLI na Bosch- u
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 03, 2026, 23:20:48 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
moze masz przetarta wiazke, skoro trzy nowe nie dzialaja,
tam masz 4 styki, dwa sa od silnika, a dwa od czujnika stykowego zamknietej przepustnicy (wlasciwie to nie wcisnietego gazu),
ten styk jest wazny, bo po nim ECM rozpoznaje, czy ma sterowac wolnymi obrotami (i hamowaniem silnikiem)
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

Odp: Silniczek krokowy ( serwomotorek ) GLI na Bosch- u
« Odpowiedź #2 dnia: Wczoraj o 11:22:52 »

Offline gen

• Nowicjusz
    • Polonez Truck, Caro+, Cargo
kupiłem od znajomego używkę za parę groszy bo sam przeszedł na GSi,  widać że stary używany silniczek ale na nim chodzi rewelacyjnie , tylko znowu mam z tyłu głowy - stary zaraz padnie i co dalej  :]

-w tym tygodniu pojeżdżę po szrotach i zobaczę czy mają jakieś stare meganki , pandy lub 106 może się coś trafi, to dokopię jakiś zapas