wiciu, chodzi mi o to ze pytanie nie powinno miec miejsca z tego wzgledu ze powinienes go miec juz dawno go zamontowanego a Ci którzy to "przeoczyli" powinni dawno zostac wykastrowani...Po pierwsze masz o wiele bardziej nowoczesny silnik niz "generacja"gaznikowców...Po 2 Emulator sondy wraz z silnikiem krokowym pozwoli na automatyczne ustalenie odpowiedniego składu mieszanki a co za tym idzie (przy sprawnej sondzie) na ekonomiczniejsza jazde oraz co najwazniejsze nie pozwoli Ci jezdzic na mieszance zbyt UBOGIEJ(co dla auta jest w przyp.LPG rzecza najgorsza...) mysle ze reszty nie musze tłuymaczyc...
ja też chętnie bym ich za jaja powiesił, ale wtedy jeszcze nie wiedziałem tego, co wiem teraz o instalacjach gazowych, gdybym wiedział nie dałbym się zrobić w balona...
sam się teraz waham, co zrobić, bo wydatek kolejnych 300zł za komputerek, za który już teoretycznie zapłaciłem (wtedy skasowali mnie jak za instalkę z kompem

) mi się nie u?miecha, a z drugiej strony wiem, że do tego silnika ten komputer z silnikiem krokowym powinien już być założony
teraz żeby już się dalej nie pogr?żać ustawię instalkę zgodnie ze wskazaniami woltomierza
i to będzie musiało wystarczyć
przepisy ktore tego wymagaja...
no wła?nie, ale jak zakładałem instalkę, to przepisy te jeszcze nie obowi?zywały (odpowiednie rozporz?dzenie weszło dopiero w kwietniu 2002 podczas gdy ja zakładałem instalkę w grudniu 2001 )
a tak poza tym w tre?ci postu miałem na my?li dołożenie samego tylko emulatora - tylko urz?dzenie generuj?ce odpowiedni sygnał sinusoidalny a nie dołożenie komputera z attuatorem