ok... spox, tylko dlaczego sie poprawilo/pogorszylo po zmianie ?wiec (a dokladniej przerwy)?
Co? mi się zdaje, że szukasz cudu za siódm? gór?, a rozwi?zanie znajduje się pod ręk? - wniosek jest prosty: ?wiece były do kitu / względnie nadto nieprawidłowa była przerwa na nich. Co zreszt? masz za ?wiece - może maj? nieprawidłow? ciepłotę? Pamiętam, że w którym? z postów napisałe?, że ?wiece i kable WN masz nowe. Jak kto? tak pisze, to z reguły przyjmuję, że wkręcaj?c nowe ?wiece osoba, która to pisze, ustawi prawidłow? przerwę międzyelektrodow? jaka jest dla danego modelu podana w danych technicznych. Osobi?cie w każdej nowej ?wiecy przed jej założeniem tak? czynno?ć wykonuję i prawie zawsze muszę te przerwy nastawiać, bo się różni? od zalecanych i należy sobie taki nawyk wyrobić (każdy dobry mechanik tak post?pi).
Wracaj?c do tematu - skłaniam się jednak do swojej pierwotnej wersji i będę obstawiał, że przyczyn? Twoich problemów będ? kable wysokiego napięcia (o ile ?wiece s? ok) - masz klasyczne objawy ich niesprawno?ci. Nie jestem przekonany, że nabyłe? ełckie oryginały - używam ich od lat i ani razu nie trafiłem na bubla (ale żródło zakupu mam pewne i wiem, że podmianki mi nie zrobi?) i nigdy mi te kable nie strzeliły (sorki - strzeliły, ale kable o przebiegu 115 tys km nie wymieniane od nowo?ci - miały prawo).