Tak tez chyba zrobie.
Przejade sie do sklepu i pogadam ktory z mineralnych najlepszy i tym go zaleje
[ Dodano: 2005-07-17, 22:59 ]Zgodnie z tym co mowil poprzedni wlasciciel:
-zawieszenie (amorki itp) ma nowe
-niektore drazki tez
-uklad wydechowy prawie caly nowy
Kupilem Castrol-a GTXa - w sklepie w ktorym bylem z mineralnych to byl prawie najlepszy.
Niestety nie udalo mi sie go zatankowac, bo przy probie odkrecania korka od miski okazalo sie ze caly jest zaklejony jakims czerwonym czyms i stwierdzilem ze strach to zdrapywac, bo moze mi potem ciec.
Drugi defekt jaki znalazlem to wyciek (maly) plynu hamulcowego z jednego z tylnych bebnow.
Tak wiec zamierzam z oboma tymi wadami udac sie do warsztatu - to chyba bedzie najbezpieczniejsze wyjscie.
Male spostrzezenie a propos swiec.
Zmienialem je takze, choc jak sie okazalo stare byly w bardzo dobrym stanie.
Najdziwniejsze jest to, ze jedna byla dokrecona az za mocno a trzy pozostale mozna bylo odkrecic reka bez klucza - zdecydownanie za lekko
Wymienilem ISKRY - GAZ na ISKRY i dla zainteresowanych - po zamianie samochod jest duzu szybszy, ladniej pracuje, przyspiesza i odpala silnik. Dodam tylko ze w nowych iskrach wyregulowalem szczeline na 80 (fabrycznie bylo 70).
Wracajac do moich poprzednich problemow z zapalaniem (za 3cim razem) i jazda (gasnie na wolnych obrotach na benzynie).
Zapala teraz za pierwszym, chyba ze samochod stoi pod gorke (
) :eek:
Co to ma za znaczenie?
Niestety na benzynie nadal gasnie. Rozwazam wymiane filtra paliwa ale czy warto? Bo jest dosyc drogi.
Jeszcze ostatnie pytanko - gdzie w wawie (poza szrotami - chodzi mi o sklepy) mozna kupic tanio czesci do Poldka? Znam dwa sklepy - ten przy fso i jeden na nowlipkach.
Pozdrawiam.