Witam
Przegl?dałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi (może mało szukałem)
ostatnio udało mnie się dorwać elektryczne szyby do poldka, producent to SPAL
próbowałem je dzi? wcisn?ć do siebie ale nie udało mi się to do końca, nie chodzi tu o kwestię samego montażu bo to jest piku? tylko odno?nie moich szybek... podłaczyłem je na krótko pod silniczek ale niestety miał co robić i w końcu stanoł po 5 cm... nie wiem jak wyregulowac szybki aby to lekko działało. Próbowałem to wyregulowac po swojemu no i cos tam dało rezultaty owocne ale cała szyba się "kiwa" przód-tył (to znaczy chyba się klinuje) w prowadnicach. próbowałem wrócić do stanu poprzedniego ale tak się porobiło że nie mogę tego tak zlozyc co wszystko grało. macie jakie? pomysły albo sposoby na to by wyregulowac szyby, albomoze zastosowac jaki? preparat w te prowadnice. Zaznaczam że odkręciłem cały mechanizm z dzwi i nasmarowałem go ale mało to pomogło.
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
[ Dodano: 18-08-2005, 21:21 ]Witam ponownie
Z kwesti? "kiwania" szyby juz sobie poradziłem, zdałem się na sposób i wyregulowałem szyby. Teraz pozostała kwiestia cięzkiej pracy, o tyle o ile silniczek żwawo opuszcza szybę to z podnoszeniem już nie jest wesoło... a dokładnie nie ma siły j? podnie?ć... wszystko wyczy?ciłem, nasmarowałem prowadnicę, ale na niewiele się to zdało. podniesie szybę tylko na te marne 5 cm i stoi, jak mu pomoge to pod konie juz jedzie w miarę dobrze, ale nie domyka szyby zostawiaj?c prze?wit... :cry: Brak mi koncepcji co dalej... Macie jakie? pomysły
Pozdrawiam