Autor Wątek: Problemy przy zapłonie (?)  (Przeczytany 2063 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problemy przy zapłonie (?)
« dnia: Wrzesień 17, 2005, 17:42:03 pm »

policyjny

• Gość
moze nie masz ladowania skoro ci  gasnie kontrolka po jakims czasie i nie laduje od razu sam nie wiem
moze powinienes zaczac od tego paska naciagnac lub wymieniec na nowy

« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 17, 2005, 20:39:16 pm »

Offline MaciejFSO

• Sympatyk
    • FSO Polonez 1.5LE '87 (2.0 DOHC)
Jak Ci pasek piszczy to moze to byc przyczyna swiecenia sie kontroli ladownia - wymien go zanim strzeli.
Kazde auto jest najlepsze na swiecie pod warunkiem ze jest to auto z FSO!!!!!!!!! ;-)
2.0 DOHC, Łada brake system! :)
LPR - liga punk rocka

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 04, 2005, 23:03:00 pm »

batorejro

• Gość
przyczyna moze byc nieskuteczna masa w tablicy rozdzielczej a wlasciwie pod nia, jak wyciagniesz licznik to tam w glebi bedzie taki czarno-bialy przewod przykrecony do karoseri.poszukaj jego drugiego konca i sprawdz czy ma polaczenie z masa. a jezeli to alternator to rzeczywiscie moze byc pasek, szczotki lub diody wzbudzania albo jeszcze cos innego

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 05, 2005, 08:29:03 am »

Raptor

• Gość
W alternatorze siadły diody :P Już mi się kontrolka nie ?wieci. Problem z wycieraczkami też znikn? od kiedy pogrzebałem troche przy kabelkach od kolumny kierownicy :P Na razie pozostał nierozwi?zany problem ga?nięcia :/ Ale może dzisiaj jeszcze uda mi się to zrobić.

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 09, 2005, 13:29:05 pm »

ajk#1212

• Gość
Raptor#1827 bardzo chętnie bym ci pomógł ale niestety niemam wiedzy na ten temat sam mam problemy z elektryk? w moim atu 1.6 zpsuło mi sie zasilanie pompki paliwowej i niemam czasu na naprawe ale zrobiłem już mał?"prowizorkę" i komputer narazie daje sie oszukać zobaczymy jak długo mam nadzieje ze przez to niewpipsze sie w duże wydatki (zekup komputera)

Przepraszam wszystkich forumowiczów a zwłaszcza Macieja FSO za błędy gramatyczne i inne wpadki narazie fachura

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 10, 2005, 07:24:25 am »

Cauchy

• Gość
fachura a na czym polegała ta "mała prowizorka" ?

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 11, 2005, 20:59:59 pm »

ajk#1212

• Gość
Prowizorka polegała na przeci?gnięciu kabelka od akumulatora do przewodu pompki paliwowej oraz zamontowaniu przeł?cznika w kabinie kierowcy. Rozwi?zanie prowizoryczne mało doskonałe ale jak skuteczne. Wad? tego ósmego cudu ?wieta była konieczno?ć rozł?czanie przeł?cznikiem po przeł?czeniu na gaz.

Muszę się pochwalić że po niewielkiej naprawie wykonanej dzisiejszego dnia na podstwie otrzymanychrad od znawcy tematu Elwood#1887 (od dzi? Elwood  będe do ciebie mówił mistrzu elektryki) porzegnałem się z prowizoreczka wszystko wróciło do normy i mogę już normalnie odpalać mojego poloneza.

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 02, 2005, 19:27:18 pm »

ajk#1212

• Gość
Też mi się zdarzało że po odpaleniu wycieraczki chodziły i nic się z tym nie dało zrobić i migacze czasem nie działały ale zauważyłem ze zdarzało się to gdy aku był słaby ( co? pstrykało w przeka?nikach i ?wirował) . A skoro pasek piszczy to alternator może nie ładować radze wymienić pasek ok. 9zł